Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2022.12.15

Újraindul a forgalom a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton 2022. december 17-től, szombattól, Miskolc-Dorottya utca és Garadna állomások között.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. által fenntartott erdei vasút felújítása a végéhez ért, már csak kisebb javítások vannak hátra, amelyek a menetrend szerinti közlekedés beindítását nem akadályozzák. Az utasoknak köszönjük a megértést és a türelmet, amit az elmúlt hónapokban tanúsítottak, és bízunk abban, hogy tetszik majd nekik a megújult vasút. 

A menetrend szerinti járatokon felül december 17-én és 18-án, valamint 25-én és 26-án elindul a Lillafüredi Fényvonat is: ezeken a napokon kora este karácsonyi díszbe öltözött szerelvényekkel lehet majd utazni. A szerelvények feldíszítésében részt vett a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány is.

A vonatok újraindulásával egy időben megnyílik Lillafüreden a tóparti sétány, amit a munkavégzés idejére zártak le. A LÁEV járatai január 8-ig naponta, négy vonatpárral közlekednek, majd tavaszig csak hétvégéken és ünnepnapokon.

Az érvényes menetrend és a Fényvonattal kapcsolatos tudnivalók elérhetők a  www.eszakerdo.hu  honlapon – közölte Pintyili Gergely üzemigazgató.