Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.12.13
Sokat vártunk rá, morogtunk, hogy nehézkes a közlekedés gyalog is, autóval is, és mikor adják már át? Megtörtént. Átadták. A Blahát.

Karácsony Gergely főpolgármester az átadáson azt mondta, hogy a város közepén egy liget jött létre, ami tavasszal látszani fog, és a Blaha most már találkozási hely, nem pedig parkoló és közlekedési csomópont. Elképzelése szerint Rákóczi út régi fényét vissza kell adni, például úgy, hogy járhat ott újra villamos.

A felújítás 505 nap alatt fejeződött be, és 150 ember dolgozott a felújításon hidegben-melegben – mondta Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója.

Fotó: Mészáros Cecília

Kiadtak sajtóközleményt is, amelyben úgy fogalmaztak, hogy csaknem másfél évig tartott a központi elhelyezkedésű, történelmi és kulturális értékű Blaha Lujza tér korszerűsítése. A 2021 júliusában indult beruházásnak köszönhetően nemcsak a tér felszíne, hanem az aluljáró felső födémszigetelése, a felette található útpálya, valamint – kapcsolódó fejlesztésként – a Somogyi Béla utca is teljesen megújult.

Fotó: Mészáros Cecília

A korszerűsítést a fővárosi önkormányzat megbízásából a BKK végezte. A beruházás bruttó 3,68 milliárd forintba került, ebből 2,68 milliárdot a fővárosi önkormányzat biztosított, 1 milliárdot pedig a kormány.