Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.12.02
A Tátra Jégkupola (Tatranský ľadový dóm).)idén tizedik alkalommal nyílt meg a nagyközönség előtt, erről a Magas-Tátra.info közösségi oldalán olvasható. A leglátogatottabb tátrai téli látványosság jubileumi évfolyama nemcsak egyedülálló építményt ad, de a látogatók számára rendkívüli élményt is.

A tátrai látványosság jubileumi 10. évfolyam témája egy egyedülálló vallási épület – a Jeruzsálemi Szent Sír-templom.  A művészek ügyes kezeinek köszönhetően Adam Bakoš vezetése alatt egy olyan építmény keletkezett, amely rengeteg szimbolikát rejt magában.

A fájdalom útjának szimbóluma, amelyet Jézus tett meg a keresztúton.” – mondta Lukáš Brodanský, a Magas Tátra hegyi központ és egyúttal a Tátrai jégtemplom menedzsere. A 225 tonna jégből felépített Tátrai jégtemplom a nyilvánosság számára november 17.-től nyílt meg.

„A Magas Tátrában ez számunkra egyúttal a téli turisztikai szezon szimbolikus megnyitása. Annak ellenére, hogy az idegenforgalom az utóbbi években egyáltalán nem egyszerű, mindannyian hisszük, hogy a tél nem csak több örömet, hanem turistát is hoz számunkra. Mindent megtettünk azért, hogy
Tátrába síelni és relaxálni is lehessen, és ne csak Szlovákiából jöjjenek a vendégek, hanem Csehország, Lengyelország, Magyarország és Baltik,“ -mondta Lucia Blašková, a Magas Tátra Régió idegenforgalmi Területi Szervezet igazgatónője.  

A Tarajkára siklóvasúttal lehet felutazni Ó-Tátrafüredről, vagy gyalog turista útvonalon. A tarajkai jégtemplom 2022. november 17-től minden nap 9 órától 16.15-ig várja a látogatókat, egészen 2023.4.16.-ig. A belépés ezúttal is ingyenes.