Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.11.15
Mérföldkő lesz 2023 a híres Bécsi Újévi Koncert és a bécsi fiúkórus, a Wiener Sängerknaben történetében. Most először a fiúkórus lányszekciója, a Wiener Chormädchen is részt vesz a hangversenyen. A fiúkórus fennállásának 525. évfordulóját ünneplik közösen.

Világpremierrel indul 2023: a Bécsi Filharmonikusok világhírű Újévi Koncertjén a Wiener Sängerknaben mellett a fiúkórus lányszekciója, a Wiener Chormädchen is fellép. Franz Welser Möst vezényletével Josef Strauss „Heiterer Muth” című polkáját adják elő közösen.

Kevésbé ismert, de a Wiener Sängerknabennek 2004 óta lányszekciója is működik, a Wiener Chormädchen. A kórus jelenleg huszonöt, 9-15 év közötti lányból áll. A Wiener Chormädchen hetente kétszer próbál a Sängerknaben kampuszán, a lányok különböző iskolákba járnak.

A lánykórus elsősorban Bécsben lép fel, következő nagy szereplésük a Wiener Sängerknaben jubileumi koncertjén lesz, 2023. május 14-én a Musikvereinben. A Wiener Sängerknabennek összesen száz tagja van, akik a világ húsz országából származnak, és a kórus augarteni kampuszán laknak és járnak iskolába.

A fiúk – négy kisebb kórusra osztva – leginkább külföldön koncerteznek. A Wiener Sängerknaben idén ünnepli fennállásának 525. jubileumát, ebből az alkalomból egy könyv és egy 25 darabból álló CD-sorozat is megjelenik.

Képaláírás és copyright:
A Wiener Sängerknaben és a Wiener Chormädchen © Lukas Beck, www.lukasbeck.com