Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.11.14
Manapság attól hangos a média és mindenki attól fél, hogy az energiaválságot hogyan éli túl a turizmus, hogyan lesz vendég, milyen folyamatok következnek.

A miskolci Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület úgy gondolja, hogy tenni kell annak érdekében, ha ezt a folyamatot nem is tudjuk az ellenkezőjére fordítani, de javítsuk azokat a negatív következményeket, amelyek ebből a válságból adódnak.

Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület közös szervezésében, most először, Miskolcon népszerűsítették sajtóreggeli keretében a 2023 évben, már hagyományként megrendezendő „Magyarország Étele Gasztronómiai verseny” -t.

Ez a verseny fontos az egyesületnek, az éttermeknek, a séfeknek és Miskolc turizmusának is. A sajtónak tartott közös tájékoztatás célja a miskolci résztvevők, versenyzők bemutatása és további jelentkezők toborzása volt.

„A turizmus ágazatának egyike a gasztroturizmus, amely egyre népszerűbb. Egy ilyen versenyen való győzelemnek, de már a részvételnek is híre, marketingértéke van, a résztvevő éttermek, a séfek és a város számára is. Ezért szeretnénk, hogyha Miskolcról több étterem is indulna a Magyarország Étele versenyen.

Ez a verseny nem egyszerűen egy a sok közül, hanem az egyetlen olyan verseny, amely nagy népszerűségnek örvendő, országos lefedettségű, ahol a legjobb minőségű, legmagasabb színvonalú éttermek is versenyeznek. Miskolc az egyetlen Budapesten kívüli város, ahonnan három étterem is indulni fog ezen a versenyen. Nagyon drukkolunk nekik, hogy nyerjenek az elődöntőkben és döntősök legyenek.” – mondta el Szendrei Mihály a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke.

„Miskolcon eddig is voltak már kezdeményezések, amiket az egyesület lépett meg, Ilyen volt legutóbb a Barlangfürdő újranyitása is, ami a kezdeményezésünkre és az aktív közreműködésünkkel valósult meg. Biztos vagyok benne, hogy ez a következő akciónk is – a Magyarország Étele verseny – legalább ilyen jelentőségteljes lesz.

Induló miskolci éttermek:

– Aranykorona Történelmi Étterem

– Renomé Étterem

– Aurora Hotel étterme