Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.10.29
Közeledik a 2022/23-as téli szezon. Szlovákia leghíresebb síközpontjai, Jasná és Vysoké Tatry számos újítással készül, minél több élményt akarnak nyújtani a síelőknek.

A Tatry moutain resorts, a.s. (TMR) átfogó szolgáltatási kínálattal készíti elő az üdülőhelyeket a működésre.

” Új felvonó Jasnában, megújult Gopass alkalmazás, az árban foglalt síbérletek. A szezont az új Jasná-i kötélpályával együtt már december 3-án szeretnénk megnyitni, és ez vidám lesz, mert a világhírű DJ ÖTZI segít nekünk ebben” – árulta el Igor Rattaj, a TMR igazgatótanácsának elnöke. Jasná legfontosabb újdonsága a Biela Púť-ról Priehyba felé vezető új drótkötélpálya lesz. “

A 17 millió eurós beruházás alapvetően felgyorsítja és egyszerűsíti a Chopokba való közlekedést, akadálymentessé teszi észak felől, ugyanakkor biztosítja az ökológiai ellátást ratrakok nélkül” – magyarázta Jiří Trumpeš, az üdülőközpont igazgatója. Jasná vendégei más újdonságokra is számíthatnak – megerősített hóágyúzás, Slalomák lejtő újonnan épített hóágyúzással, a legendás sílift megújult működése Zadné Dereše síterepen. További újdonság, hogy a Rotunda és a Happy End éttermeket önkiszolgáló éttermekké alakítottuk át.

A Magas-Tátrában síelés, szánkózás és nagyszerű rendezvények

A Magas-Tátrában a síelőknek az összes jól ismert sípályát kínálják, ahol nemcsak a gyermekes családok, hanem a legtapasztaltabb síelők is megtalálják a magukét. A Hrebienoktól Starý Smokovecig tartó 2,5 km-es pályán nappali és éjszakai szánkózást is kínálnak. “Tatranská Lomnica, Starý Smokovec és Štrbské Pleso üdülőhelyeken a vendégek a hagyományos téli eseményekre is számíthatnak, beleértve a nagyszerű gasztronómiai élményeket a Tátra-i élményvacsora és a Vacsora a csillagok alatt címú rendezvényeken.

Folytatódnak a tavalyi téli szezon újdonságai – a Comfort parkolás a Tatranská lomnicai parkolóhely online foglalásának lehetőségével és a Fast Pass – egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy elsőbbségi felszállást használjanak a felvonókra Tatranská Lomnica és Štrbské Pleso üdülőhelyen” – tájékoztatott Dušan Slavkovský, az üdülőhely igazgatója.

A téli szezon a TMR Hotels szállodahálózatában is kivételes lesz. “Minden vendég, aki a szállodahálózatunkban szállást vásárol, automatikusan síbérletet, vagy felvonójegyet kap a hegyi szállodákban való tartózkodásához; a Tri studničky Hotelben megszálló vendégek gyorsbérletet is kapnak, ami várakozás nélküli síelést jelent. A Tatralandia és a Bešeňová víziparkok szállodáiban megszálló vendégek automatikusan aquapass-t kapnak a tartózkodásukkal együtt” – mondta Michal Gejdoš, a TMR Hotels szállodalánc vezetője.

GOPASS – belépőjegy a sípályákon, a szállodákban és a vízi parkok kapujának kulcsa.

A napi síbérletek előértékesítése, és repülőjegyeké is, november közepén kezdődik. Jelenleg elővételben van a Šikovná sezónka PREMIUM 2022/23, amely korlátlan síelést kínál nemcsak a szlovákiai Jasná, Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso és Starý Smokovec üdülőhelyeken, hanem az ausztriai (Mölltaler Gletscher, Ankogel, Innsbruck Muttereralm), lengyelországi (Szczyrk) és csehországi (Špindlerův Mlýn, Ještěd) síközpontokban is. Az összes
síbérletet a GOPASS-on keresztül lehet majd megvásárolni – ez a piactér és a hűségprogram egyben.

A www.gopass.travel weboldalon a látogatók választhatnak a a legjobb élmények, extra előnyök, beleértve a legjobb árgaranciát, a gondtalan foglalást az átütemezés lehetőségével, a hűségpontok gyűjtésének lehetőségét, amelyeket a TMR létesítményeiben történő további vásárlásokra használhat fel. A GOPASS-jegy önkiszolgáló jegypénztár technikai fejlesztése még egyszerűbbé teszi a GOPASS-kártyák kiadását anélkül, hogy a jegypénztárat fel kellene keresni.

Fontos előny lesz, hogy a törölt vagy feltöltött hitel a gasztro-műveletekre is felhasználható lesz. További újdonság lesz a frissített GOPASS alkalmazás, amely egy élményekkel teli inspiráló feedet tartalmaz majd, ahol a vásárlás lehetősége mellett a látogatók inspirációt találnak az utazásokhoz, tippeket, útmutatókat és blogokat érdekes témákról, interaktív térképeket az üdülőhelyekről és minden friss információt (JASNÁ/HIGH TATRAS)