Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.10.24
Tavaly országszerte több mint háromezer gyermek nevezett a pécsi Adventi Épületfestő Gyerekrajzpályázatra. Az ünnepre való felkészülés során született „mini fényfestő alkotásokat” az ikonikus pécsi templom, a Dzsámi homlokzatára vetíti a Zsolnay Örökségkezelő advent hétvégéin, így a közönség hatalmas méretben csodálhatja meg az ifjú tehetségek munkáit.

A pályázat célja, hogy a gyerekek a Dzsámi mintasablonját színezzék ki, minél hangulatosabb, szebb alkotásokat létrehozva, melyek illeszkednek az ünnep és a hely szellemiségéhez. Javasolt, hogy a rajzok kövessék a Dzsámi épületének formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek, hogy az épületfestés ezáltal látványosabb lehessen, hozzájárulva az Adventi Kézműves- és Mesevásár hangulatához. Ennek érdekében célszerű vízfestéket, filctollat, temperát vagy akrilt használni.

A pályázatra idén három korosztályban lehet nevezni:
I. korcsoport: óvodások (4–6 évesek)
II. korcsoport: 6–10 éves alsó tagozatos tanulók (1–4. osztály)
III. korcsoport: 10–15 éves felső tagozatos tanulók (5–8. osztály)
A pályamunkákat 2022.10.24. – 2022.11.20. 24.00 között várják elektronikusan, postán vagy személyesen leadva.

Az előválogatást követően kategóriánként 40-40 mű kerül a döntőbe. Ugyanakkor, hogy senki se legyen csalódott, a szervezők minden – a versenykövetelménynek megfelelő – alkotást digitalizálnak, a helyszínen befotóznak és karácsony előtt közzétesznek. Így a szülők letölthetik a honlapról gyermekük alkotását, melyet utána akár karácsonyi üdvözletként meg tudnak osztani, tovább tudnak küldeni a rokonoknak, barátoknak.

A döntőbe jutott alkotásokat Advent 2. 3. és 4. hétvégéjén, sötétedés után a pécsi Dzsámi épületének déli homlokzatára vetítjük, a nagyközönség így személyesen, teljes életnagyságában is megtekintheti.
A közönségszavazás a gyerekrajzpalyazat.hu oldalon zajlik december 09. 12.00 óra és december 19. 12 óra között. Minden korosztályban 3 szakmai és 1 közönségdíjat osztanak ki, a nyertesek értékes jutalomban részesülnek.

Leadás:
A pályázat beküldésének határideje: 2022.11.20. 24.00
Elektronikusan szkennelve: gyerekrajz@zsn.hu e-mail címre
Személyesen: Zsolnay Kulturális Negyed, Zsolnay Infopont&Shop
Postán: Ajánlott küldeményként postázva: ZSÖK – Adventi Épületfestő Gyerekrajzpályázat, Pécs,
7603 Pf. 27. címre.
A felhívás részletei és a mintasablon itt található:
https://www.adventpecs.hu/rajzpalyazat/rajzpalyazat