Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.10.17
A német fővárosban a megemelkedett repülőtéri díjakra hivatkozva 40 százalékos csökkentést hajt végre az ír fapados. A Ryanair az idei téli menetrendben 19 útvonalat szüntet meg a német főváros repülőteréről, és hetente 230 járattal kevesebbet repül, amely 40 százalékos csökkentést jelent a 2019-es téli menetrendhez képest- írja a AIRportal.hu

Michael O’Leary szerint a légitársaság a magas repülőtéri költségek miatt fogja vissza üzemelését Berlinben.

A Ryanair vezérigazgatója kijelentette: a kapacitást olyan más németországi és európai bázisaikra helyezik át, ahol az illetékesek felismerték, hogy a versenyképes díjak elengedhetetlenek a forgalom járvány utáni helyreállításához, és kedvezőbb feltételeket kínálnak.

A légitársaság szabadszájú vezetője egyúttal “támogatásfüggőnek” nevezte a Lufthansát, és kiemelte, hogy a német légitársaság magas árai, valamint a magas repülőtéri díjak megakadályozzák a légiközlekedés talpra állását Németországban, amely álláspontja szerint ott a leglassabb Európában.

A Ryanair vezére felszólította a német kormányt és a nagy német repülőtereket, hogy csökkentsék a repülőtéri díjakat és adókat, hogy ezzel segítsék a forgalom, a turizmus, valamint a munkahelyek helyreállítását.

Mint ismert, a Ryanair hasonló okok miatt zárta be idén tavasszal a frankfurti bázisát, de Berlinben a rivális Easyjet is a magas reptéri költségek miatt fogta vissza működését és csökkentette a német főváros repterén állomásozó gépeinek számát. (AIRportal.hu)