Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.10.09

Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke a legutóbbi pódium beszélgetésük hírét küldte el szerkesztőségünknek, amelynek azt a címet adta: Erre végképp nem számítottak és megdöbbentek a turisztikai szolgáltatók.

A Miskolc és Térsége Turisztikai egyesület pódiumbeszélgetést szervezett a turizmus és az oktatás jelentős szereplőivel, amelyen több miskolci szálloda, vendéglátóipari vállalkozás is jelen volt. A beszélgetés témája, a turizmus szakmában tanulni és dolgozni kívánó fiatalok részére életpálya modell kialakítása és a jelenlegi energia válság kérdései voltak.

A beszélgetés végén az energiaválság kapcsán a szolgáltatók elkeseredetten fejtették ki véleményüket a miskolci fürdők bezárásával kapcsolatban.

Értetlenül állnak az események előtt. Nem értik, miért kellett egyeztetés nélkül minden fürdőt bezárni a negatív következmények figyelembevétele nélkül. A szolgáltatók végtelenül csalódottak és úgy érzik magukra maradtak, kihagyták őket, a súlyosan leginkább őket érintő döntésből és még nehezebb helyzetbe kerültek az egyébként is válságos időszakban.

Nagyon fontos a város működésének fenntartása, de ezzel a döntéssel nem történik költség- racionalizálás. A város legnagyobb vonzereje és turisztikai attrakciója nélkül a vállalkozások ellehetetlenülnek, aminek súlyos hosszútávú negatív következményei lesznek a város bevételeire és ezzel együtt működőképességére is.

A szakmai beszélgetés végeredménye egy új lépés kezdetét alakította ki. A szolgáltatók most különösen nagy összefogást és hatékonyságot sürgetnek az ügy érdekében, mely megkívánja a célratörő lépéseket egy hirtelen kialakult vészhelyzet enyhítésére.

Cél, hogy a helyi turisztikai ágazat minél kisebb veszteséggel legyen képes átvészelni egy újabb csapást, ezért a szolgáltatók szükségesnek tartják legalább a Barlangfürdő nyitva tartását.

Számos kérdés felvetése után a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elindította további szakmai egyeztetések szervezését.