Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2022.10.08
Átadták a Göbös-majori Ökoturisztikai Központ Erdei Iskolájának szálláshely bővítő beruházását, amely elsősorban a fiatal generációknak szól.

Európai léptékben is az elsők között alakult meg Magyarország első erdei iskolája 1980-ban a Pilisi Parkerdőben, amelyet azóta közel negyven új intézmény követett. Napjainkra az erdőgazdaságok minden évben mintegy százezer gyereket fogadnak erdei iskoláikban, ezzel az egyik legfontosabb és legnagyobb hazai környezeti nevelési hálózatot működtetik.

Az egészségmegőrzésben is fontos szerepet játszó, aktív szabadidő eltöltését lehetővé tevő turista és sétautak, erdei szálláshelyek, turisztikai központok létrehozásában, fenntartásában az állami erdőgazdaságok is aktív szerepet vállalnak. A KAEG Zrt. Göbös-majori Ökoturisztikai Központja is ezeknek a feladatoknak az ellátására létesült, annak érdekében, hogy az erdők továbbra is teljes mértékben betölthessék gazdasági, szociális, közjóléti- és védelmi rendeltetésüket. 

Az ünnepélyes átadó beszédében Zambó Péter az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy az elmúlt évszázadban Magyarország megduplázta erdőterületét, napjaink erdőtelepítései is jelentős volument képviselnek. A rendszerváltozás óta 200 ezer hektár új erdő létesült Magyarországon. Három éve pedig a kormány újabb lendületet adott az erdőtelepítéseknek, és további 44 ezer hektár új erdő létrehozásához biztosít támogatást.

A Göbös-majori Ökoturisztikai Központ többfunkciós létesítmény – mely elsősorban az aktív pihenést és kikapcsolódást szolgálja – 2020 óta már többféle célokra (esküvők, konferenciák, sportversenyek, környezeti nevelést szolgáló tanösvény-túrák is igénybe vehető. A jelenlegi beruházás az erdei iskola tetőterének beépítését célozta meg, így a férőhelyek száma 8 szobával bővült, összesen 20 ággyal és 5 pótággyal áll immár a nagyközönség részére.

A KAEG Zrt. Göbös-majori Ökoturisztikai Központja továbbra is várja – immár megújult és bővített szálláslehetőséggel – az ifjúságot az erdei iskolában, a lovas és vadász táborokban. (Agrárminisztlrium)