Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2022.10.02

Elvi hozzájárulását adta Belváros önkormányzata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár szervezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek, miután nem sikerült megállapodásra jutnia a Budapest Branddel.

Korrekt tárgyalásokat folytattak a fővárosi céggel, ugyanakkor a Budapest Brand – a saját szempontjából érthető okokból – csak két évre szóló együttműködés esetén tudta volna a vásár szervezését elvállalni.

Belváros önkormányzata a Vörösmarty tér üzemeltetéséért, valamint az itt élőkért vállalt felelősségére tekintettel olyan együttműködést szeretett volna kialakítani, amely a kölcsönös elégedettségen, a remélt közös sikereken és mindenekelőtt a lakosság igényeinek való megfelelésen alapszik, nem pedig egy előre kialkudott időtartamon – írták, indokolva azt, hogy miért nem a fővárosi cég kapta meg a szervezéshez az elvi hozzájárulást.

Ezúttal a kétszeresen Európa legjobbjának választott Advent Bazilika esemény szervezői kaptak elvi hozzájárulást az idei Vörösmarty téri vásár szervezésére.

Mint írták, Belváros önkormányzata bízik a Vörösmarty téri karácsonyi vásár a lakossági igényeket szolgáló, az ünnep fényét és hagyományos értékeit emelő, színvonalas, a Belvároshoz, a belvárosiakhoz méltó megvalósításában.

A Vörösmarty tér hasznosításából származó bevételeket pedig az V. kerület – a korábbi fővárosi gyakorlattal ellentétben -, teljes egészében a közterületek fenntartására kívánja fordítani.