Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.09.23

BalatonBike365 Port néven olyan új kerékpáros központot adtak át Balatonfüreden, amely európai szintű szolgáltatásokkal várja a páratlan balatoni tájakat bringával felfedezni kívánó turistákat.

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) és Balatonfüred önkormányzata a BalatonBike365 program keretében 15 évre szóló, kölcsönös előnyöket biztosító szerződésben állapodott meg arról, hogy az MKSZ az erre a célra pályázaton elnyert EU-támogatásból az önkormányzat által rendelkezésére bocsátott területen kerékpáros központot épít fel, és üzemelteti azt.

A centrum a Balatoni Bringakörön épült, ahonnan mintegy 20-30 kilométerre fekvő Balaton-felvidékre indulnak a program keretében kitáblázott kerékpározható utak.

A Kisfaludy stranddal szemben lévő telken a munkálatok 2021 szeptemberében kezdődtek el, az eredmény pedig egy európai szintű kerékpáros központ lett.

Száz négyzetméteres, modern épületet vehetnek birtokba a bringás turisták, akik itt klasszikus és elektromos kerékpárokat is bérelhetnek, szervizelhetik a sajátjaikat, kisebb kiegészítőket vásárolhatnak, valamint információkat kaphatnak a túráikhoz, vagy akár megpihenhetnek a bringás kávézóban. kerékpárszállítás is igénybe vehető, de szerveznek bringás gyerekprogramokat is.

Az új kerékpáros központot a BB365 Nkft. a Balaton Bike Tourral együttműködve üzemelteti.