Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2022.09.16

A gyalogosoké lesz a Szabadság híd és a Vámház körút egy része, valamint a Pesti alsó rakpart az Európai Mobilitási Hét programjaihoz kapcsolódó autómentes hétvégén szombaton és vasárnap.

Az Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg. A Mol Bubi közbringarendszer a napokban újabb 110 kerékpárral, míg a jelenlegi 173 állomás az év végéig 15-tel bővül.

Pénteken adták át az ötszázadik Mobi-pontot, ahol rendezetten lehet felvenni és leadni a mikromobilitási eszközöket. Elkészült a Karolina úti kerékpársáv és biztonságosan, minden standardnak megfelelően közlekedhet két sávon az autósforgalom.

Hétfőn indul a 83M jelzésű trolijárat, ami külső Józsefváros elérhetőségét javítja jelentősen. Az Európai Mobilitási Héten az európai városok és nagyvárosok fokozott erőfeszítést tesznek a fenntartható közlekedési megoldások bevezetésének népszerűsítésére, ösztönözve a lakosokat, hogy próbálják ki a gépkocsihasználat helyetti alternatívákat – olvasható a programokról is tájékoztató bkk.hu/mobilitasihet2022 oldalon.