Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2022.09.10

Szeptember 17-én kezdődik a XVI. Ars Sacra Fesztivál, amelynek 9 napja alatt országszerte mintegy 400 programmal, köztük zenei, irodalmi és képzőművészeti eseményekkel várják 80 településen a közönséget. A rendezvény alkalmával 132 templom nyitja ki kapuit.

Dragonits Márta, az Ars Sacra Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: a rendezvényt “Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket!” mottóval rendezik meg. A fesztivál célja, hogy a kultúra mélyén nyugvó szakralitást a felszínre hozza a művészetek segítségével – tette hozzá, megjegyezve, hogy az európai kultúra a hitből épült fel.

A megnyitót szeptember 16-án a Magyar Nemzeti Múzeumban tartják, az eseményen Lackfi János és a Jazzation Acapella Együttes lép fel, a fesztivált Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek nyitja meg.

A programsorozat szeptember 17-én a Gemma Énekegyüttes egyházzenei koncertjével indul a Mátyás-templomban. Műsorukon reneszánsz motetták és kortárs szerzők azonos szövegre írt művei hangzanak el.
A részletes programok a fesztivál honlapján, a www.ars-sacra.hu oldalon érhetők el.