Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.09.06

Több beruházás keretében, összesen több mint 400 millió forintos fejlesztési forrás segítségével épülnek játszóterek, újul meg park és készül új sportpálya a baranyai fürdővárosban, Harkányban – közölte a Baranya Megyei Önkormányzat.

A megyei helyhatóság közleménye szerint egy – teljes egészében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretéből megvalósuló – 200 millió forintos beruházás részeként új funkciók biztosításával újítják meg a belvárosi arborétumot.

A meglévő ösvények és régi utcabútorok helyett megújított sétányok, új padok várják majd a látogatókat, továbbá tanösvényt alakítanak ki és rekortán futópályát építenek a helyiek és a turisták számára. A gyerekeknek ügyességi és fejlesztő elemeket tartalmazó játszóteret építenek – sorolták a kommünikében.

Egy másik, szintén TOP Plusz forrású projekt során 210 millió forintból a helyi sportcsarnok mellett csapat- és egyéni sportra, valamint szabadidős sportolásra alkalmas fejlesztéseket végeznek, továbbá a közelben új játszóteret és parkolót építenek.

A közlemény szerint a fejlesztések a helyben élő fiatalok városban maradását, illetve a település turisztikai vonzerejének növelését segítik.(Baranya Megyei Önkormányzat/MTI)