Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.08.23
Minden évben eljön az éjszaka, amikor az állatoké a főszerep! Augusztus utolsó péntekjén, 19:00 és 23:00 között az ország első vidéki állatkertje és egyetlen klasszikus vidámparkja immár XI. alkalommal tartja meg a főszezon első számú nagyrendezvényét, az Állatkertek Éjszakáját.

Az idei tematika fókuszában Afrika gazdag természeti és kulturális világa sejlik fel, amelyből egyedülálló nyáresti programkavalkád keretében kap ízelítőt a nagyközönség. E varázslatos estén remek alkalom nyílik rá, hogy hangulatos fáklyafény mellett betekintést nyerjünk az állatkerti lakók titokzatos éjszakai életébe.

Az egész estés Állatok akcióban program keretében az érdeklődők többek között végigkövethetik a recés zsiráfcsalád vacsoráját, kileshetik portyájuk közben a szibériai tigriseket, illetve testközelből találkozhatnak és fotózkodhatnak Chilivel, a kék-sárga arával.

A legmerészebbeket pálmaházi Bátorságpróba várja, amelyen megismerhetik és megkedvelhetik az addig talán nem szeretett állatokat, de bemutatkoznak a dinamikusan bővülő gyűjtemény legújabb jövevényei és újszülöttei is, köztük Zsaklin, az egy hónapos tapírlány és a kéthetes gyűrűsfarkú makiikrek.

A rendezvény bő évtizedes hagyományaihoz híven fellépőkből és programokból sem lesz hiány: afrikai táncoktatás és hangszerbemutató, állatkerti reliktumtárlat, citruskiállítás, gasztroudvar és kóstolóval egybekötött illatkerti séta, világító ásványok, a Park vadonatúj panorámaterasza, csillagles, zenés-táncos produkciók, tűzzsonglőr-bemutató és korábban nem látható lufishow várják majd fergeteges hangulatban a nagyérdeműt.

Az országban egyedülálló módon Debrecenben az esti állatkerti élmények vidámparki kalandokkal is kiegészülnek, amelyekről több mint 20 élményelem gondoskodik, köztük a színes fényárban úszó Zulu, a megújuló Kisvasút és a kisebbek egyik kedvence, a Kacsavonat.

A rendezvényre szóló belépővel valamennyi programelemen való részvétel ingyenes. A belépők egységesen kedvezményes 2800 Ft/fő áron kaphatók, a belépés mellett korlátlan vidámparki játékgép-használatot is biztosító Varázskarszalag pedig 4500 Ft/fő. A gyorsított bejutást biztosító jegyek megvásárolhatók elővételben online, de a rendezvény ideje alatt a helyszínen is váltható mindkét fajta belépő.
További információk és részletes program: www.zoodebrecen.hu