Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.08.23
A tábort egyedülálló kezdeményezésként öt szervezet, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány és a Holnapocska Tábor összefogásával rendezték meg idén ötödik alkalommal a Kis-Balatonnál. 

A nemzeti parkok környezeti nevelési programjain közel négyszázezer gyerek vesz részt évente országszerte. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park tevékenysége kiemelkedő ezen a területen, hiszen számos látogató központot üzemeltet. A mostani tábor a környezeti nevelési programok sorába illeszkedik. 

A táborban 25 középiskolás diák vesz részt az ország minden tájáról. A táborozók délelőttöket munkával töltik a nemzeti park területén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Nyugat-dunántúli Vízügyi igazgatóság munkatársainak vezetésével: kertészkednek, kerítéseket, kapukat csiszolnak és festenek, hasznos tevékenységet végeznek, valódi értékeket teremtenek.

A természet védelme ma már messze túlmutat a fajok és az élőhelyek védelmén, megőrzésén. Az emberek meg akarják ismerni a természetet, azaz egyre nagyobb az igény az aktív kikapcsolódásra. A nemzeti parkok ökoturisztikai kínálatában számos ilyen lehetőség lelhető fel.

Fotó: Fekete István