Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2022.08.03
Jelenleg Európa partjainál teljesít szolgálatot a Wonder of the Seas (magyarul: Tengerek csodája) nevű tengerjáró hajó, amely 362 méteres hosszúságával jelenleg a világ legnagyobbjának számít a kategóriájában. Ez egy olyan hajó, amiről le sem akarnak szállni a gyerekek - nem csoda, hogy egyes értékelések szerint ez a világ leggyerekbarátabb tengerjárója. Mutatjuk, mi mindent lehet csinálni a Royal Caribbean büszkeségének fedélzetén!

Minden reggel új bakancslistás turistacélpontokon ébredni, utazás közben pedig ötcsillagos vendéglátást és szórakoztatást élvezni – ezt a különleges élményt nyújtják utasaiknak a tengerjáró hajók. Közülük is a világ legnagyobbika és legújabbika, a Wonder of the Seas (magyarul: Tengerek csodája), amely májusban érkezett Európa partjaihoz, Barcelonából és Rómából indul többnapos mediterrán kirándulásokra. A 18 fedélzeten 2300 fős személyzet lesi a maximum 6988 vendég kívánságait. A hajót elsősorban családoknak tervezték, egyes értékelések szerint ez a világ leggyerekbarátabb tengerjárója.

A Wonder of the Seas ad otthont a legmagasabb tengeri csúszdának, az Ultimate Abyssnek. Amióta debütált a Harmony of the Seas fedélzetén, ez a Royal Caribbean klasszikus minden korosztály kedvence az izgalmat keresők körében. A tíz emeletnyi csúszdázás közben izgalmas fény- és hangeffektusok kísérik a kanyargós kalandot. Bár félelmetesnek tűnik, ez a száraz csúszda teljesen gyerekbarát, csak a magasság korlátozásnak kell megfelelni.

Fotó: Royal Caribbean

Már messziről látszik, hogy csúszdákból nincs hiány a fedélzeten: a medencéknél a szintén óriási, The Perfect Storm nevű vízicsúszdák várják az utazókat. A Wonder of the Seas fedélzetén ez az adrenalin-erősítő látványosság olyan hajmeresztő, hogy a gyerekek újra és újra vissza akarnak rá menni. Itt akár versenyt is csúszhatunk a beszerelt időmérő segítségével.

És ha még nem elég a csúszásból és a magasságból: a fedélzeten található egy hatalmas kötélpálya is. Itt a talpunk alatt tíz emeletes magassággal csúszhatunk át egyik oldalról a másikra. Természetesen teljes biztonságban.

Fotó: Royal Caribbean

A Wonder of the Seas fedélzete első ránézésre leginkább egy vízi parkhoz hasonlít, ami nem véletlen. Számos felnőtt és gyermek medence, üvegfalú jacuzzik, vízi játékok és wellness élmény várja a vendégeket. Különleges módon a fedélzeten lehetőség van szörfözésre is. A FlowRider nevű hullámszimulátornál mindenki személyre szóló oktatást kap a személyzettől, hogy a tengerjárón élhesse meg a szörfözés élményét.

Egy másik kedvenc száraz játék a fedélzeten a minigolf. A labdákat vicces tengeri figurák között kell elütni. A pályán körbejárva találkozhatunk tengeri csigákkal, bálnával, medúzákkal és teknősökkel, sőt még egy óriási polippal is.

Rögtön a golfpálya mellett található Wonder Playscape névre keresztelt kétszintes játszótér, ahol korosztályokra bontva csúszdákkal, mászófalakkal, és egyéb játékokkal élénkítik a gyerekek fantáziáját.

Fotó: Koczka Máté

A kicsik másik kedvence egy örök vidámparki klasszikus, a szinte egész nap működő körhinta, ahol oroszlánok, pónik vagy hattyúk hátán ringatózva játszhatunk.

A 6 éven felüliek két mászófalat is kipróbálhatnak: profi felszereléssel ellátva vághatnak neki a 12 méteres “szikláknak”. A mászás biztosan örök élmény marad, ahogyan a kilátás is odafentről.

A Wonder of the Seas külön gyermekmegőrzőt is kínál, ahol a szülők profi segítőkre bízhatják a kicsiket. Itt a klasszikus játszóházi játékok mellett videójátékok, foci és számos szervezett csoportos aktivitás várja őket. Sőt, még egy mini színháztermet is kialakítottak a gyermekmegőzőben.

Fotó: Koczka Máté

Ezen felül a fedélzeten két dedikált privát tinédzserhelyiség is található. A hatalmas, játékkonzolokkal, filmekkel, interaktív játékokkal és zenével felszerelt társalgó a lehető legkényelmesebb hely pihenésre és barátkozásra.

És akkor még szót sem ejtettünk a temérdek, gyerekeknek szóló extra programról: a hajóút során kicsiknek szóló karaoke, silent disco, laser tag, sőt egy külön fesztivál is megrendezésre kerül, ahol vattacukorral és lufihajtogatással is készülnek nekik.

A legnagyobb showműsorok pedig esténként szórakoztatják a teljes családokat színpadon, jégen és vízen. Csak egyik ámulatból a másikba esünk, amikor a tenger legnagyobb színházi helyszínén világhírű énekesek koncerteznek, vagy épp drónok százaival mutatnak be látványos virtuális show-t. Az AquaTheater InTENse nevű előadásában sosem látott vízi show szórakoztatja a közönséget, a napközben bárki számára elérhető jégpályán pedig profi korcsolyázók műsora látható a 365: The Seasons on Ice című előadás során.

Fotó: Koczka Máté

És ami a legjobb, hogy a fent felsorolt tevékenységek mindegyike ingyenes, vagyis a jegyáron felül nem kell érte plusz pénzt fizetnünk és korlátlanul használhatóak.

Az “úszó városban” természetesen nem maradnak éhesek a vendégek. Összesen 20 étterem található a fedélzeten, amelyek között az olasz, amerikai, mexikói vagy ázsiai ízek kedvelői éppúgy megtalálhatják a fogukra valót, mint azok, akik különleges kalandokat keresnek.

Fotó: Koczka Máté

Az egyik speciális étteremben például az Alice csodaországban egy jelenetébe képzelhetjük magunkat, miközben a molekuláris gasztronómiába kóstolhatunk bele. De ha kedvünk tartja, egy klasszikus hamburgerezőbe vagy pizzériába is ellátogathatunk. Sőt, korlátlan ingyen fagyival is hűthetjük a torkunkat.

Ha máris kedvet kapott a családi hajós vakáció tervezéséhez, itt érhető el bővebb információ a Wonder of the Seas és a Royal Caribbean flottájának többi tagja kapcsán: https://rccl.hu/