Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.08.02
A Filharmónia Magyarország szervezésében augusztusban hagyományaikhoz híven megrendezik az OrgonaPont sorozatot, melynek kiemelt eseménye augusztus 6-án az Orgonák Éjszakája.

Töltsön egy éjszakát a hangszerek királynőjével és a művészet oly különleges kombinációjával, mint Mészáros Zsolt Máté orgonaművész és Dúlfalvy Éva hegedűművésznő Végh Lajos homokanimációjával kísért lélegzetelállító, izgalmas koncertje a budapesti Mátyás-templomban. Az Orgonák éjszakája koncertjén Homokba rajzolt dallamok címmel egyedülálló, sokoldalú és kreatív produkciót láthat, hallhat, mely garantáltan lebilincseli a közönségét, emlékezetessé teszi a hangversenyt.

Zenére, kivetítőn élőben készül a kép, melyhez a homok szórásán túl látványos effektek, képi, filmes elemek is társulnak. Izgalmasan hangzik ugye? Mindeközben a Margitszigeten, a zenélő szökőkútból is orgonazene fog szólni augusztus 6-án.

De nem csak ezen a napon, hanem egész hónapban az ország minden részén felcsendül a hangszerek királynőjének csodálatos hangja, többek között olyan fellépővel, mint a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara, melynek tagjai augusztus 25-én Budapesten adnak koncertet a Purcell Kórussal.

Az együttes megalakulása Vashegyi György karmester nevéhez fűződik. A kezdeményezés célja, hogy erkölcsi támogatást nyújtson a legkiválóbb határon túli magyar zenészeknek, és erősítse az itthoni és külhoni magyarok nemzeti összetartozásának érzését, egyúttal kifejezze a határon túli magyar muzsikusok elismertségének és megbecsülésének jelentőségét.

Budapesten még két koncertnek lehet részese, augusztus 12-én a „zene lelkéről” elnevezett Anima Musicae Kamarazenekar és Pintér Anna orgonaművésznő hangversenye lesz hallható a Vakok Intézetének Nádor termében, augusztus 26-án pedig a Szeretet hangjai csendülnek fel a Rákospalotai Evangélikus Nagytemplomban Murvai Nóra orgonaművésznő és Szolnoki Apollónia énekesnővel.

Jegyek válthatók a jegymester.hu oldalon, a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában, az IBUSZ OKTOGON irodájában, valamint a koncert előtt a helyszínen.

További információ a koncertekről a www.filharmonia.hu oldalon található.