Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.07.28
Augusztus 1-jétől, vagyis hétfőtől fizetőssé válik és egész nap félóránként, csütörtöktől vasárnapig pedig éjjel-nappal - éjjel óránként - közlekedik Hódmezővásárhely és Szeged között a vasútvillamos, azaz a tram-train - közölte a MÁV-START.

Augusztustól a vasútvillamos a jelenlegi óránkénti induláshoz képest sűrűbben, kora reggeltől késő estig félóránként közlekedik, és – üzemszünet nélkül – továbbra is óránként jár péntekre, szombatra és vasárnapra virradó éjszaka. Egyúttal zónás tarifarendszer bevezetésével fizetőssé válik a szolgáltatás, a díjszabás három zónából áll.

A teljes vonalon egyszeri utazásra érvényes teljesárú jegy 465 forintba kerül, ez 60 percig érvényes. A 30 napos bérlet ára 17 800 forint, ebből az ingázóknak a munkáltatójuk 86 százalékot térít, így a bérlet költsége számukra 2492 forint.

A Szeged és Algyő, illetve Szeged és Hódmezővásárhely között utazók vásárolhatnak olyan bérletet, amely egyaránt érvényes a tram-train járatokra és a szegedi városi tömegközlekedésre is.

További információk a www.mavcsoport.hu/tramtrain vagy www.mavcsoport.hu/vasutvillamos oldalon találhatók.