Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.07.23
A Soproni Parkerdőben akadálymentesített, energiatakarékos épületegyüttes, az Erdő Háza is várja az egyéni látogatókat, családokat. A csoportok busszal is megállhatnak a tágas parkolóban, de maradt hely a kerékpárosoknak is. A magaslat Muck Endre erdészről, a “soproni erdők atyjáról” kapta nevét.

A közel két és fél hektáros területen látogatóközpont, vadaspark, erdei iskola és egy büfé is van. A főépület termeiben interaktív eszközök segítik megismerni az erdei életközösséget. A gyerekeknek játékos formában mesélnek a természetről, 3D-s technika segítségével mutatják be a magyarországi nagyvadfajokat. A hatalmas édesvízi akváriumok egyike a büféből is jól látható.

A bemutatótérből a büfén, majd a fedett teraszon keresztül jutunk ki arra a területre, ahol a hazai erdei vadfajokat ismerhetjük meg. Egy kis tó és a vadaspark kínál sok látnivalót, a fahídon sétálva pedig táblák mutatják be, hogy melyik rész milyen állatot rejt, azok honnan számaznak, hogy néznek ki. 

A Sopron felett lévő Soproni-hegység Muck magaslata a várostól délnyugati irányban fekszik. Útközben láthatjuk az egykori műszaki határzár útvonalát, ma itt halad el a Vasfüggöny túraútvonal is. Az Erdő Házát a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásával hozta létre a soproni Tanulmányi Erdőgazdaság, 2021 nyarán nyílt meg.

A létesítmény Sopronból turistaúton gyalogosan, kerékpárral, autóbusszal és autóval is egyszerűen megközelíthető, gyalog a K, P, Z jelzéseken vagy a Mária-úton.