Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.06.18

Két év kényszerpihenő után ismét megrendezik júliusban a hortobágyi lovasnapokat: a háromnapos rendezvényen hatszáz lovas – mintegy ezer lóval – versenyez majd a pusztán – közölték a szervezők pénteken sajtótájékoztatón az eseménynek otthont adó mátai lovaspályán.

2019-ben 22 ezer látogatója volt a lovasnapoknak, két év kényszerszünet után hasonló érdeklődésre számítanak. A lovasnapok a Hortobágy egyik legfontosabb rendezvénye, amelyen mindenki megismerkedhet a térségre jellemző pásztorkultúra múltjával és jelenével, a mátai ménesben folyó munkával, valamint a páratlan fogatgyűjteménnyel.

Az idei lovasnapokon egyebek mellett díjugrató- és fogathajtó versenyek lesznek, megrendezik az országos csikósbajnokságot és a Hortobágyi vágta nevet viselő selejtező futamot, amelynek a győztesei részt vehetnek az őszi Nemzeti Vágtán.

A lovasprogramok mellett négyszáz táncos szórakoztatja majd a vendégeket, a gyerekeket kézműves programokkal várják, és nem lesz hiány a bográcsokban rotyogó hagyományos pusztai eledelekből sem.