Avatar photo
Szerző:
Reviczky Győző
Megjelenés:
2022.06.18
Ha Floridába utazol, szinte kihagyhatatlan, hogy meglátogasd a Universal Studiot, Orlando egyik leghíresebb élményparkját.

Az Universal Orlando 1990. június 7-én nyílt meg és azóta évről évre nő a látogatói száma. Két vidámparkból: Universal’s Island of Adventure, Universal Studios Florida, egy szórakoztató negyedből: Universal CityWalk, egy víziparkból: Universal Volcano Bay és nyolc sszállodából (LOEWS és Hard Rock hotelek) áll. A két vidámpark egyenként is hatalmas, ezért, ha mindkettőt körbe szeretnéd járni több napot szánj rá. Sajnos a sorban állással sok idő telik el, a népszerűbb attrakcióknál általában minimum egy óra. A várakozás viszont egész gyorsan eltelik, mert közben már megkapod az adott attrakció témájának hangulatát a különböző effekteknek és díszleteknek köszönhetően.  

Több belépő közül is választhattok. A két parkba a kombinált felnőttjegy körülbelül 164 $, egy park meglátogatása esetén 109 $. Az egynapos jegy a Volcano Baybe víziparkba 70 $ fejenként. Express jegy esetén – megúszhatod a hosszú sorban állásokat – külön felárat kell fizetni.

A Universal’s Island of Adventure Park nyolc tematikus “szigetből” áll: Belépési kikötő, Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Koponya-sziget, Jurassic Park, Harry Potter varázslóvilága, Az elveszett kontinens és Seuss Landing. Ezek körbejárása során úgy érezheti magát az ember, mintha egyik filmből a másikba sétálna át. A park minden nap reggel 9-kor nyit és este 10-kor zár. Érdemes estig ott maradni, hiszen kivilágítva teljesen más a hangulata, mint napközben. Ha korai belépésre jogosító jegyet vesztek, akkor akár már nyitás előtt is bele jutni és 1-2 attrakciót gyakorlatilag sorban állás nélkül kipróbálhattok. Akik a nagy hullámvasutakat és az adrenalint szeretik, azoknak elsősorban ezt a parkot javaslom.

A másik park szintén több témakörre van osztva, de ott több a klasszikus vidámparki attrakció, a filmes látnivaló.

Fotó: Universal Orlando Resort

Én a Harry Potter és Jurassic Park témájú részeket és ezek attrakcióit szeretném kiemelni. A Harry Potteres rész nagyon élethű hatást kelt, olyan érzése van az embernek, mintha tényleg Roxfortban lenne. Itt található Hogsmeade falu tele boltokkal és a ­Roxfort kastély is. Sőt, még a filmből ismert vajsört is megkóstolhatjátok. A rajongók, vehetnek varázspálcát, de akár komplett varázslóruhát is magukra ölthetnek. Emellett innen indul a Hogwarts Express a park másik részébe. Az út során a látogatókat különböző látványosságokkal szórakoztatják. Az itteni attrakciók közül a legjobban nekem a Harry Potter and the Forbidden Journey és a Hagrid’s Magical Creatures Motorbike tetszett. A Jurassic Park tematikájú ,,szigetnél” az attrakciók során látott dínók nagyon élethűek. A látogatóknak lehetőségük van egy ,,élő” velociraptorral fotózkodni és ami nagyon fontos, illik megijedni tőle, jobb lesz a fotó. A Jurrassic park „dínós” világát hajóval is körbe utazhatjuk, de vigyázat, a végén jó eséllyel vizesek leszünk.

A parkokban sok filmből találhatunk beöltözött karaktereket, akikkel szintén lehet fényképeket készíteni – néhány példa a teljesség ígénye nélkül: Amerika Kapitány, Pókember, Simpson család, Grincs, Shrek, Popeye, Blues Brothers.

Fotó: Universal Orlando Resort

A kisebb gyerekek a Seuss Landingban tölthetik el az idejüket. Az adrenalinra vágyók pedig a park többi részén találhatnak extrémebb hullámvasutakat is. A meleg, fülledt időben érdemes azt a 3 hullámvasutat is kipróbálni, melyek során garantáltan nem maradunk szárazak. Természetesen vannak szekrények, ahova el lehet helyezni az értékeket, hogy ne essen bajuk, ne legyenek vizesek. Ezenkívül a park területén több helyen is találhatók ivókutak.

A parkban sok, különféle étterem van, melyek szintén tematikához kötöttek. Az ételek árán is megfigyelhető az áremelkedés, de ha már eljutottunk ide, megéri őket megkóstolni.Fontos információ, hogy a parkokban nem találunk térképeket – vagy csak nagyon eldugták -, ezért ezt érdemes a látogatás előtt letölteni a telefonunkra.