Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2022.06.15
A Crystal River/Kristály folyó Homosassa, Inverness, Floral City által körülhatárolt területen található természetvédelmi terület és vadrezervátum. A Kings Bay környékén terül el, amelyet egy 50 forrásból álló klaszter állandó napi 64 millió gallon 22 °C-os hőmérsékletű - ahogy a folyó neve is mutatja, kristálytiszta vízzel táplálja meg egész évben. A területet nem véletlenül nevezik a lamantinok fővárosának, több mint 400 lamantin - hétköznapi nevén tengeri tehén - otthona és ez az egyetlen hely az Egyesült Államokban, ahol az emberek legálisan érintkezhetnek velük természetes körülményeik között. A téli hónapokban, november és március között még több tengeri tehén érkezik, hogy az itt található tiszta, de meleg vízben töltse el a telet.

A hely egyik insider tippje a Plantation on Crystal River szálloda, (www.PlantationOnCrystalRiver.com) amelyet Florida bájaként is emlegetnek. A klasszikus stílusban épült szálloda felejthetetlen élményeket kínál mindenkinek idelátogatónak.

Fotó: Reviczky Győző

A vendégek egy teljes körű szolgáltatást nyújtó hatalmas területen elhelyezkedő üdülőhelyet találhatnak, a 174 klasszikus szobával, 12 villával és 10 junior suittel berendezett szállodában.

A szálloda területén található 4 étteremben kiváló étkezési lehetőségeket talál az idelátogató, külön érdemes kiemelni a halételeket. A csodálatos elhelyezkedéséből adódóan esküvők állandó helyszíne is ami nem meglepő, hiszen a kert végében a vízparton elhelyezkedő kis pavilon igazán hangulatos esküvői helyszín.

A lagúna stílusú medencével, Aveda gyógyfürdővel (The Spa Bleu an Aveda) soha nem látott szintű kényelemhez és relaxációhoz juttatja az idelátogatót. A szokásos magas színvonalú  kezeléseken felül az idelátogató élvezhetik a floridai gyógyfürdő szolgáltatásokat és testkezelésket.

Fotó: Reviczky Győző

Az üdülőhelyen, a szálloda szomszédságában tradicionális floridai stílusú, őshonos tölgyekkel körbevett 27 lyukú, valamint világszínvonalú hagyományos 18 lyukú bajnoki golfpálya is várja a golfozás kedvelőit. Ha eddig soha nem próbálták, itt az alkalom, a kezdő golfozók számára 9 lyukú rövidített pálya is rendelkezésre áll.

Fotó: Reviczky Győző

A kalandra vágyók könnyedén horgászhatnak, búvárkodhatnak, csónakázhatnak, kajakozhatnak (szálloda saját 80 db-os hajóparkjából tudnak hajót bérelni) túrázhatnak és kerékpározhatnak a természet védelmi területen belül.

A legfőbb program mégis a lamantinokkal (angolul Manatee) való közös úszási lehetőség, amely által felejthetetlen élménnyel lesz gazdagabb a turista.

Fotó: Reviczky Győző

Ha valaki kedvet kapott, hogy meglátogassa ezt a különleges helyet, forduljon Budapesten a Lupus-Travel Utazási Irodához, ahol akár szállásfoglalásban, programokban vagy egy esküvő megszervezésében is szívesen segítenek. E-mail: lupustravel@lupustravel.hu; tel: (+361) 266 9911

Reviczky Győző