Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.06.03

Három város Kerékpáros Fesztivált szervez június 3-5. között Békéscsaba, Békés és Gyula. Szeretnék, ha a kezdeményezés hosszú távon turisztikai vonzerővé válna a térségben.

A rendezvényt három nap alatt sikerült megszervezni. Középpontjában egy körülbelül 50 kilométeres, a három várost összekötő kerékpártúra áll, amely június 4-én, szombaton Békéscsabáról indul, előzetesen regisztrálni kell rá. Aki a teljes távot teljesíti, emlékérmet kap a befutónál.

A következő években az elképzelések szerint más-más város lenne a házigazda település. Mindhárom helyszínen kísérőrendezvények zajlanak majd: extrémkerékpár- és oldbike-kiállítás és -show, ügyességi feladatok, kerékpáros szimulátorok, közlekedésbiztonsági ellenőrzések, kvízek.  Pénteken és szombaton este koncertek (Kelet Brass Band és Royal Dixieland Band) színesítik a programot.

A települések között szoros a kapcsolat, borfesztivált, diákoknak szóló sportfesztivált, a városokat összekötő Körösön vízi túrákat is szerveztek már közösen.

Valamennyi településen jelentős a kerékpározók száma, és az önkormányzatok fontos kerékpárforgalmi fejlesztéseket hajtottak és hajtanak végre. Gyula felújította a városerdei és a szanazugi kerékpárutat, amelyekkel a Körösök-vidéke és a mályvádi erdő járható be.

Békéscsaba a Wenckheim-kerékpárút kialakításával a térség kastélyait teszi két keréken bejárhatóvá.

A rendezvény részletes programja a www.visitbekescsaba.hu oldalon található meg.