Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.05.25
Esztergom népszerű múzeumai rendhagyó programokkal várják a látogatókat a hétvégén a Mozaik Múzeumtúra Roadshow keretében - közölték a szervezők.

 A háromnapos rendezvényen az érdeklődők történelmi tárlatvezetésen vehetnek részt a Vármúzeumban, a Duna Múzeumban családi napot rendeznek, a Babits Mihály Emlékházban múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak és a Balassa Bálint Múzeumban is több tárlatvezetésre kerül sor.

A Vármúzeumban este öt órától a látogatók megismerkedhetnek Margit királynéval, III. Béla második feleségével és a királyné udvarhölgyeivel, akik bemutatják látogatóknak az esztergomi várat.

A Duna Múzeum szombaton délután két órától családi napot rendez, itt a méhészethez kapcsolódó foglalkozásokkal várják az érdeklődőket. A Mézes Gondolatok időszaki kiállítás bemutatja a méhészkedés technika- és kultúrtörténetét, jellegzetes eszközeit, valamint a méhek világát.

Az idei Mozaik Múzeumtúra Roadshow különlegessége, hogy a négy intézmény vasárnap 10 és 14 óra között közösen települ ki a Széchenyi térre kézműves foglalkozásokkal, történelmi memóriajátékkal, a Korok és Korszakok válogatós játékkal, papírforgó készítéssel, vízzel működő modellekkel.