Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.05.13

Az utazási élmény javítása érdekében felújítja tizenkét Boeing 777-300ER repülőgépének fedélzetét az Air France, suite kialakítású ülések kerülnek a business osztályra – írja az Airportal.hu. 

Az új üzleti osztály három fő tulajdonsága, hogy az ülések közel két méter hosszú és teljesen vízszintes ággyá alakíthatók, mindegyikről közvetlenül kiléphetnek az utasok a repülőgép folyosójára (1-2-1 elrendezésűek – a szerk.), valamint elhúzható ajtókkal rendelkező suite (lakosztály) kialakításnak köszönhetően privát szférát biztosítanak. A középen elhelyezett ülések viszont egy panel révén párosával összenyithatók vagy elválaszthatók.

Minden ülőhelyhez 17,3 hüvelyk képátlójú, 4K felbontású, tükröződésmentes érintőképernyő is tartozik, a szórakoztató tartalmakat zajszűrő technológiás fejhallgatókon keresztül lehet élvezni, de a Bluetooth-kapcsolatnak köszönhetően az utasok a saját fejhallgatóikat is használhatják. Vezeték nélküli töltési lehetőség szintén rendelkezésükre áll.

A business osztály utasait az Air France hátulról megvilágított ikonikus logója, a szárnyas csikóhal fogadja. A légitársaság nagy figyelmet szentelt e kabinrész anyagainak megválasztására: pamut, csiszolt alumínium és francia cserzett bőr biztosít puha tapintású, kényelmes felületeket, amelyeken az Air France hagyományos, piros színű díszítése is helyet kapott.

Az új fedélzeti berendezés 2022 szeptemberétől fokozatosan válik elérhetővé az Air France Boeing 777-300ER gépein, amelyeken egyenként 48 ülőhelyet alakítanak ki az üzleti osztályon.

Megújul a prémium turista és a turista osztály is

Az új prémium turista osztályra az Airbus A350-eseken bemutatott, 96 centiméteres lábteret kínáló, 124 fokra megdönthető támlájú, a korábbinál szélesebb, USB A és C csatlakozóval és zajszűrős fejhallgatóval ellátott ülések kerülnek.

A turista osztály ülései 43 centiméter szélesek, 119 fokban dönthetők, és 79 centiméter lábteret biztosítanak, emellett USB A csatlakozó is elérhető. Mindkét osztályon 13,3 hüvelyk képátlójú, 4K felbontású, Bluetooth-technológiával ellátott érintőképernyőket építenek be.

A kabin minden részét az Air France klasszikus színeinek felhasználásával alakították ki: a tengerészkék és a fehér dominál, amelyeket a piros szín egészít ki.

Az első felújított kabinos Boeing 777-300ER, a “Fontainebleau” névre keresztelt gép idén ősszel New Yorkba teljesíti első járatát. (Forrás: Airportal.hu)