Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.05.05
Az online szerencsejáték napjainkra a szórakoztatóipar egyik legnagyobb iparágává vált. A fejlett technológiák, a csúcskategóriás szerencsejáték-szoftverek és a rakéta sebességű internetkapcsolatok térhódításával a hagyományos kaszinók lassan inkább múzeumokhoz fognak hasonlítani. A szárazföldi kaszinók egyedi atmoszférája még mindig egyedi hangulatot varázsol a játékoknak, de idővel nagy valószínűséggel még tovább veszítenek majd népszerűségükből.

Az online szerencsejáték-ipar igazi megugrását az új technológiai trendek betörése okozta, így minden felhasználótípust lehetőségük van egyetlen felület keretében kielégíteni, legyen szó nyerőgép rajongókról vagy épp olyan játékosokról, akiket az online sorsjegy kaparás tesz boldoggá.

A főbb tényezők, mint például a rendelkezésre állás, a hozzáférhetőség és a sokoldalúság több felhasználót ösztönöznek arra, hogy az online kaszinókat válasszák a régimódi kaszinók helyett.

Bár az elérhetőségi és hozzáférhetőségi tényezők nagyon könnyen érthetők, sokoldalúságuk olyan kulcsfontosságú szempontokat tartalmaz, amelyek minden szerencsejátékos számára előnyös és igényelt. Az online kaszinók többféle fizetési lehetőséget kínálnak, amelyek szinte minden elérhető fizetési módot lefednek. Sokszor, ha különböző online kaszinóról beszélünk, a különböző online fizetési módok jutnak először eszünkbe.

Ebben a cikkben a 2022-es év legjobb online kaszinó fizetési módjait tárgyaljuk át.

Kriptovaluták

Úgy döntöttünk, hogy ezzel a forradalmian új lehetőséggel kezdjük, mivel a kriptográfia használata az utóbbi időben a legmodernebb módszer. Napjainkban a kriptográfia alakítja a világgazdaság jövőjét, és alapjaiban változtatja meg a pénzügyi műveletek kezelését.

A Forbes magazin megfogalmazása szerint a kriptográfia a blokklánc technológián alapuló decentralizált digitális pénz formája. Jelenleg a világon több mint 5000 különböző kriptovaluta van forgalomban – a híres Bitcoinon és Ethereumon kívül. Ha jobban képbe szeretne kerülni, tekintse át 2022 legjobb kriptovalutáinak listáját.

Az online szerencsejáték volt az egyik első olyan iparág, amely elfogadta a Bitcoint, az Ethereumot, a Dogecoint és más kriptovalutákat fizetési módként. A kripto kaszinók nagyon népszerűvé váltak, és a világ minden tájáról vonzzák a kriptográfiai felhasználókat. Új-Zélandtól Magyarországon át az Egyesült Államokig a kripto kaszinók könnyen elérhető és biztonságos környezetet kínálnak ügyfeleiknek a kriptoval történő fizetéshez. A kriptopénz fizetési módként való használata az új trend, amely megbízható környezetet biztosít az online kaszinók virágzásához.

Hitel- és betéti kártyák

Ez a lehetőség a legnépszerűbb a listánkon. A jó hírű online kaszinók Magyarországon és szerte a világon elfogadják őket elsődleges fizetési módként. Ez abból adódik, hogy a világ bármely pontjáról elérhető és használható. A szerencsejáték által okozott addiktív viselkedés miatt egyes online kaszinók és szolgáltatók bizonyos korlátozásokat vezettek be a hitelkártyák használatára vonatkozóan.

Ennek ellenére az online szerencsejátékosok ezt a módszert részesítik előnyben leginkább, bármely más elérhető lehetőséggel szemben. A legnépszerűbb betéti és hitelkártya-opciók közé tartozik a Visa, a MasterCard, az American Express és a Maestro.

Banki utalás

A banki átutalás az egyik legbiztonságosabb lehetőség, ennek oka, hogy a banki átutalások magas szintű biztonsági és adattitkosítási technológiát követnek. Ennek az opciónak az egyik fő hátránya a befizetések és a kifizetési műveletek hosszú feldolgozási ideje. A szigorú követelmények miatt néha napokba vagy akár hetekbe is telhet egy banki átutalási művelet kezelése.

Elektronikus pénztárcák (E-pénztárcák)

Nyilvánvaló, hogy az említett módszerek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az e-pénztárcák sem kivételek ez alól, ugyanúgy megvannak a maguk előnyei és hátrányai is. Az e-pénztárcák egyik fő előnye a gyors pénzfelvételi feldolgozás. Az online szerencsejátékosok szeretik a gyors kifizetéseket, és élvezik, hogy rövid időn belül megkapják nyereményeiket. Az e-pénztárcák fő hátránya azonban a jelentkező tranzakciós díjak.

2020-ban 377 millió aktív felhasználójával a Paypal az egyik legnépszerűbb e-pénztárca volt a világon. További képszerű e-pénztárca opciók közé tartozik a Skrill, a Neteller és a Paysafecard.

Feltöltőkártyák

Ez a lehetőség azok számára megfelelő, akik nem érzik komfortosnak bankkártyájuk használatát online fizetéshez. A feltöltőkártyákat alternatív biztonságos lehetőségnek tekintik a befizetési és kifizetési műveletek kezelésére egyaránt, és széles körben elfogadják az online kaszinók.

Az ilyen típusú kártyák rendkívül biztonságos szabványaikról és minimális tranzakciós díjaikról ismertek. A népszerű feltöltőkártyák közé tartozik a Paysafecard és az EcoPayz.

Azonnali banki átutalás

A listánk utolsó lehetősége, az azonnali banki átutalás, ellensúlyozza az elektronikus banki átutalás jelentős hiányát, vagyis a hosszú tranzakciós időt. Szakértőnk, Sultés Szilvia szerint az olyan szolgáltatók, mint a Trustly, a Giropay és az iDEAL tökéletes alternatívát jelentettek az online szerencsejátékosok számára. Azonnali fizetési lehetőségeket kínálnak anélkül, hogy aggódnunk kellene az időbeli bonyodalmak miatt.

Konklúzió

Tagadhatatlan, hogy az online szerencsejáték-ipar a leginnovatívabb technológiákat alkalmazza, amelyek minden ügyfelének megfelelnek. Az online szerencsejátékosok szerencsések, mert szinte az összes biztonságos fizetési módhoz hozzáférhetnek, hogy kényeztethessék magukat és élvezhessék játékélményüket. Az online kaszinók minden erőfeszítést megtesznek annak érdekében, hogy ügyfeleiknek prémium szolgáltatásokat
nyújtsanak szerencsejáték-étvágyuk kielégítésére.