Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.03.16

A Magyar Turisztikai Ügynökség népszerű előadók bevonásával online Daloskönyvet indított, melynek keretében ismert magyar dalok újszerű feldolgozásban hallhatóak.

A folyamatosan bővülő YouTube csatornán most a március 15-i ünnephez kapcsolódó szerzemények is elérhetők Tóth Gabi és Mező Misi előadásában. A jövőben minden olyan ének a Daloskönyv része lesz, amely a nemzeti identitás része.

A Daloskönyvben ünnepeink és jeles napjaink dallamai szólalnak meg. A gyűjtemény azért készült, hogy kicsik és nagyok együtt énekeljenek, dalainkat ne felejtsük el, ha kell újra tanuljuk. A magyar énekek a nemzeti identitás építőkövei, különleges összetartó erővel bírnak. Nagy szükség van arra, hogy mindenki ismerje és magáénak érezze ezeket. A közkedvelt és kevésbé ismert dalokat gyerekkórusok, valamint Tóth Gabi és Mező Misi éneklik.

Az egyedülálló kezdeményezés két karácsonyhoz kapcsolódó dallal indult, amelyeket már több mint 2 millióan néztek meg a YouTube-on. A dalok sora most két újabb, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékéhez kötődő zeneszámokkal bővült (Kossuth Lajos azt üzente, Gábor Áron rézágyúja).

A dalokhoz videóklipek is készültek, amelyek modern képi világgal idézik meg az a szabadságharc hangulatát. A klipeket a komáromi Monostori erődben forgatták hagyományőrző huszárokkal, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség közreműködésével. A videók az alábbi linkeken tekinthetők meg.

Kossuth Lajos azt üzente: https://youtu.be/VT9KO9W5JiE

Gábor Áron rézágyúja: https://youtu.be/3icUSBzMki8

A YouTube csatorna az alábbi linken érhető el:
https://www.youtube.com/channel/UCGqL3nullVu3s8MxKqF5e9Q