Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.02.23

Az idén húszéves az agrártárca Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegye. A HÍR védjegy használati jogának elnyerésére a minisztérium pályázati rendszert működtet, amelyre a jelentkezés folyamatos, az elbírálás viszont szakaszos.

 A következő, jubileumi bíráló bizottsági ülésre a pályázatokat 2022. március 18-ig várják. A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) megjelölés színes ábrás védjegyként 2002. március 12. óta szerepel a nemzeti védjegylajstromban, így idén ünnepli bejegyzésének huszadik évfordulóját. A Hagyományok-Ízek-Régiók program keretében már 189 hagyományos és tájjellegű termék viseli a védjegyet.

A nyertes pályázók a HÍR Védjegyesek Klubja tagjává válnak, részükre a minisztérium szakmai tájékoztatást és segítséget nyújt a védjegy használatával kapcsolatban és a földrajzi árujelzők oltalma iránti kérelmeik benyújtásához.

A pályázni szándékozók kérdéseikkel fordulhatnak az AM HÍR titkárságához a hir@am.gov.hu e-mail címen. A HÍR-védjegyről információkat, valamint a pályázati felhívást az alábbi hivatkozáson érhetik el: www.gi.kormany.hu/hir-palyazati-felhivas.