Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.02.02
Járőrszolgálattal, gyakori ellenőrzésekkel, összehangolt akciókban való részvétellel igyekeznek megóvni az állami tulajdonú erdőket az ÉSZAKERDŐ Zrt. munkatársai.

Január közepén edelényi rendőrök, színi polgárőrök, a MOHOSZ halőrei, az Aggteleki Nemzeti Park, illetve a vagyonvédelemmel foglalkozó Viper Trust Kft. munkatársai közösen tartottak ellenőrzést, amely a Jósva-Tornai Erdészet területét is érintette – írta Vereb István, az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. kommunikációs tanácsadója.

A cél egyebek mellett az illegális fakitermelés, a falopás és az orvvadászat megakadályozása volt. Az akció során a járőrök csaknem ötven emberrel szemben intézkedtek, kettőt tetten értek, és szabálysértési őrizetbe vettek, tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt.

A vagyonvédelem során korszerű technikai eszközöket is alkalmaznak az erdőgazdasággal együttműködő szakemberek. A napokban a Sajólád környéki erdőket drónok segítségével vizsgálták át. Előnye ennek a módszernek, hogy így nagyobb területet gyorsabban, egyszerűbben lehet ellenőrizni. A tervek szerint a következő időszakban is lesznek különböző ellenőrzések a térségben.