Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2022.01.28
Ahányan vagyunk, annyiféle az érdeklődési körünk , ha elutazunk egy-egy városba, országba. Vannak akik a kulturális örökséget, a templomokat, várakat, régi épületeket szeretik körbejárni, van aki a helyi kocsmákat, éttermeket látogatja végig és van akit egyéb különlegességek érdekelnek.

Ez utóbbi kategóriában, azok számára, akik kedvelik a különböző szerencsejátékokat, izgalmas kirándulási célpontok lehetnek az olyan játékparadicsomok, mint Las Vegas, Monte Carlo vagy Makaó.

A szerencsejátékok története több mint négyezer éves. Az első ilyen témájú írásos emlék

ie. 2300-ból Kínából származik. Az első mai értelemben vett kaszinó az olasz Ridottóban nyílt 1638-ban. Az Egyesült Államok területén Nevada állam legalizálta elsőként, a szerencsejátékokat 1931-ben.

A mai világban és a fejlett internetes technológia mellett akár otthonról, a számítógépünkön keresztül is ellátogathatunk a legizgalmasabb szerencsejáték-oázisokba, ugyanis a legkedveltebb kaszinó játékok immár online is elérhetőek. Az első internetes kaszinó még 1996-ban indult el. Ezeken az oldalakon remek kikapcsolódást kínál, az itt megtalálható nagyszámú játék. Az internetes kaszinókban kipróbálhatod a rulettet, a blackjacket, a baccara-t és ezek számos, szemet gyönyörködtető technológiával elkészült változatát, de megtalálhatod a csillogó-villogó nyerőgépeket is, az állandóan pörgő gyümölcsökkel.

Ha igazi izgalmat szeretnél, akkor mindezeket élőben is játszhatod, másokkal versenyezve, kifogástalan minőségben és felbontásban, mintha csak ott ülnék valamelyik kaszinó asztalánál.

A legtöbben a kaszinókkal kapcsolatban Las Vegasra asszociálnak. A Las Vegas Boulevard déli szakasza, vagyis a Stripen egy közel hét kilométer hosszú sáv, itt található a világ 25 legnagyobb szállodájából 15. A város első kaszinója 1931-ben nyílt meg, ezután pedig elindult annak fejlődése. Az amerikai vígjátékokból jól ismert vegasi házasodás a negyvenes években vált divatossá.

A hidegháború kiéleződésével a múlt század ötvenes és hatvanas éveiben a térségben számos kísérleti atomrobbantást hajtottak végre ami nem csökkentette, hanem növelte a város vonzerejét: sokan csak azért vettek itt ingatlant, hogy “karosszékből” nézhessék a robbantásokat.

Las Vegas európai megfelelője Monte Carlo. Az ottani szerencsejáték-komplexum magába foglalja a kaszinó mellett Monte Carlo nagyszínházát és a balettet is. Ami az itteni kaszinóval kapcsolatban egy érdekesség, hogy a monacói lakosok nem játszhatnak. A 19. században uralkodó Caroline hercegnő által elfogadott jogszabály célja az volt, hogy a bevételek külföldről és ne a helyi polgároktól érkezzenek.

Lehet, hogy sokak számára meglepő a tény, de ha a világ szerencsejáték-fővárosáról beszélünk, az nem Las Vegas, nem is Monte Carlo, hanem a kínai Makaó. Ennek oka, hogy a szerencsejátékokat kedvelő kínai üzletemberek Makaót részesítik előnyben, ha egy kis kikapcsolódásra vágynak. A világ legnagyobb kaszinója is itt található. A velencei Makaó, egyben a világ hetedik legmagasabb épülete is.

A legendák szerint a kaszinókhoz köthető a szendvics “feltalálása” is. A történet szerint Sandwich grófja John Montagu olyan ételt szeretett volna fogyasztani, amit úgy tud magához venni, hogy közben folytatni tudja a játékot is.

A Simpson család és a kaszinók

A fentebb már említett online kaszinók népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy egyik ilyen oldal nem kevesebb mint kétmillió forintot fizet annak, aki hajlandó végignézni a népszerű Simpson család rajzfilmsorozat összes epizódját és persze figyelni.

Hogy pontosan mire is kell koncentrálnia annak, akinek ideje és energiája van 33 évadot, összesen 706 epizódot végignézni? Nos, a sorozatban az olyan utalásokat kell összegyűjteni, amelyek segíthetnek az online kaszinónak megjósolni a jövőt. Ennek háttere, hogy a 33 éve futó sorozat történetében számos olyan utalás hangzott el, amelyek később valósággá váltak.

A kaszinókról szóló érdekességeket mesélhetnénk a végtelenségig. Ehelyett inkább azt javasoljuk, utazz el valamelyik fellegvárba vagy látogass el egy-egy online kaszinóba.