Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.01.11
Csomagszállítási szolgáltatást indított a Főtaxi, a Főtaxi GO azonnali futárposta-szolgáltatás a hét minden napján 24 órában elérhető Budapesten és az agglomerációban.

A küldeményeket – a csomag méretétől függően – motorkerékpárral, személyautóval, furgonnal vagy teherautóval juttatják el a címzetthez.

A társaság a küldeményt a megrendeléstől számítva legfeljebb 4 órán belül felveszi, sürgősség esetén azonnali, akár 5-10 percen belüli kiállást is vállal. A feladó a küldemény felvételétől a kézbesítés megkísérléséig bármely időpontban rendelkezhet a küldemény címzettjének vagy címének a megváltoztatásáról.

Fotó: főtaxi

Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója szerint elmúlt két év minden iparágban kikényszerítette a mobilitást, kulcsszerepe lett annak, hogy a vállalkozások az üzleti dokumentumokat vagy eszközöket gyorsan, biztonságosan juttassák el a partnereknek, vagy éppen az otthon dolgozó munkatársaknak.

A Főtaxi Zrt. Magyarország egyik legnagyobb taxitársasága, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza, jogelődjét, az Autótaxi Rt.-t 1913-ban alapították.

A Főtaxi-csoporthoz tartozó Főtaxi, Budapest Taxi és MB Elit Taxi mintegy 1500 taxis vállalkozó közreműködésével végzi személyszállítási szolgáltatását, elsősorban Budapesten és a fővárosi agglomerációban.

Nyilvános cégadatok szerint a Főtaxi Zrt. 2020-ban 1,2 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el a 2019. évi 2,6 milliárd forint után. A társaság adózott eredménye 2020-ban 218 millió forint veszteség volt, az előző évi 318 millió forint nyereséggel szemben.