Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.01.09
„Ne rejtsd el a tehetségedet. Azért kaptad, hogy használd. Hiszen mit ér egy napóra az árnyékban?” – vélekedik a tehetségről John C. Maxwell. A fiatalokat felkaroló állami zenei ösztöndíjak célja is az, hogy kihozzák az árnyékból a legtehetségesebbeket és megmutassák őket az egész országnak.

A Fischer Annie zenei-előadóművészeti, a Kodály Zoltán zenei alkotói és a Lakatos Ablakos Dezső
jazz előadó-művészeti ösztöndíjak a zene területének géniuszait támogatják idén is.

A korábbi évekhez hasonlóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. 2022-re is meghirdette az ifjú tehetségeket felkaroló állami zenei ösztöndíjakat, melynek szakmai lebonyolítója a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. Az ösztöndíjak egyfelől fellépésekhez segítik a díjazottakat, másrészt rendszeres pénzbeli támogatást nyújtanak számukra.

A fiatalok három ösztöndíjra is pályázhatnak: Fischer Annie-ról, a háromszoros Kossuth-díjas magyar zongoristáról elnevezett ösztöndíj tehetséges, fiatal hangszeres és énekes szólisták pályakezdéséhez nyújt segítséget.

Az 1984-ben létrehozott Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíj célja, hogy segítse a fiatal zeneszerzők és zenetudósok pályakezdését és kedvező feltételeket teremtsen a magas színvonalú alkotó tevekénységükhöz.

A Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíj célja segíteni a jazz előadóművészek pályakezdését, zenei fejlődését. A teljes pályázati felhívás megtalálható a www.filharmonia.hu oldalon, valamint közvetlenül elérhető a www.alkotomuveszet.hu weboldalon keresztül.

A Fischer Annie zenei-előadóművészeti és a Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjak esetében a
jelentkezési határidő: 2022. január 31. éjfél. A Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíj benyújtásának határideje pedig 2022. február 28. éjfél. A beérkező pályázatokat szakmai kuratórium bírálja el.