Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.01.04
Ötödik alkalommal is elnyerte az Európa legszebb adventi villamosa címet Miskolc feldíszített járműve az MHD86 nevű cseh közlekedési portálon meghirdetett nemzetközi szavazáson - közölte Miskolc Városi Közlekedés Zrt.

A tájékoztatás szerint az idei szavazáson 11 ország 23 járműve versenyzett az Európa legszebb adventi villamosa címért.

Az első helyen újra Miskolc végzett – immár ötödik alkalommal –, Pilsen megvédte a korábbi évek második helyét, a bronz pedig most először Prágát illeti. Két tucatnyi európai város versenyzett idén.

A miskolci adventi villamos legelőször 2012-ben indult el, akkor még szerényebb díszítéssel a 210-es pályaszámú Tátra típusú szerelvény töltötte be ezt a funkciót. 2013 óta a 202-es számú villamos öltözik ünnepi díszbe: az elmúlt kilenc évben volt már piros és óarany színű is, 2018-ban pedig jégpalotává alakították át. Mai mézeskalács házikó formáját 2019-ben nyerte el, a belső tere azonban évről évre megújul.

2021 adventjén a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott, ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat A szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike.

A nyertes villamos január 6-ig közlekedik!

Fotók: facebook, és Hello Miskolc