Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.12.08
Koronavírusos az antwerpeni állatkert két vízilova. Az állatok jól vannak, csak az orruk folyik, jelenleg karanténban vannak - írja a BBC hírportálja.

Nem tudni, hogyan kapta el a 14 éves Imani és a 41 éves Hermien a betegséget. A vízilovak orra általában nedves, de a gondozóknak feltűnt a váladékürülés, ezért tesztelték az állatokat.

Az állatkertben érvényes korlátozásokat megszigorították addig, amíg Imani és Hermien tesztje negatív nem lesz. A vízilovak területét lezárták, gondozóik – akiknek tesztje negatív lett – maszkot, kesztyűt viselnek és fertőtlenítik a cipőiket, mielőtt bármilyen kapcsolatba kerülnének az állatokkal.

“Úgy tudom, ez az első feljegyzett fertőzés ennél a fajnál. A vírus világszerte többnyire csak nagymajmoknál és macskaféléknél jelentkezett” – mondta Francis Vercammen, az antwerpeni intézmény állatorvosa.

Nemrég Kanadában fedeztek fel három coviddal fertőzött vad szarvast, ez az első ilyen eset az ország vadvilágában. A korlátozott mennyiségű tesztelés miatt azonban nem lehet tudni, valójában mennyire terjedt el a koronavírus a vadon élő állatoknál.