Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2021.12.06
Ropog a tűz a kandallóban, a gyerekek karácsonyi mesefilmeket néznek a kockás pléd alatt bekuckózva. A lakás már karácsonyi díszben, mindenhol ünnepi hangulat és mézeskalács illat terjeng a konyhában. A téli szünet a pihenésről, a feltöltődésről és az együtt töltött minőségi időről kellene, hogy szóljon.

Ezért álljunk fel néha a képernyő elől és töltsük meg aktív pihenéssel is a téli napokat. A családi kirándulás télen is jó móka, garantáltan élvezni fogják a kicsik és nagyok is a fagyos-havas programokat. Az ÖvBolt.hu szerint a következő családi kiruccanásokon garantáltan jól fog jönni egy praktikus övtáska férfiaknak

1. Családi szánkózás

A legvidámabb téli programok egyike a szánkózás. A fővárosiak kedvenc helye a Normafa, de a Dunakanyar havas domboldalain is legalább akkora élmény lesiklani a felnőtteknek, mint a gyerekeknek. Lényegében bárhol lehet szánkózni, hiszen minden településnek van jól bevált szánkópályája. A kicsik legnagyobb örömére a hóemberépítés is a családi kirándulás része, amihez nem árt a váltókesztyű sem. De szerencsére ön már előrelátóan ezt is bekészítette az övtáskájába. A vízhatlan deréktáska pedig nem hagyja cserben a legnagyobb hógolyó csatába sem, így szárazon megúszhatja a mókát. 

2. Visegrádi bobozás

Remek családi kirándulás télen Visegrád és környéke, ahol a téli-nyári bobpályán hétköznapokon, hétvégén és ünnepnapokon is várják a kikapcsolódni vágyókat. Próbálta már? Ha nem, most itt az ideje, hogy megörökítse a téli bobozást! Övtatyójából egy mozdulattal kiemelheti a mobilját egy fotó erejéig az 5-6 perces lesiklás közben. A 700 méteres, izgalmas kanyarokkal teli bobpályát a gyerekek garantáltan élvezni fogják, ezért, jobb, ha már előre többkörös jegyet vált ki.

3. Korcsolyázás

Mikor volt utoljára korcsolya a lábán? A család minden tagja élvezni fogja a korcsolyázást, még ha botladozva is megy az első pár kör. A műjég a zsúfoltság és a körbe-körbe korcsolyázás miatt talán nem annyira élvezetes, mint az élővíz jegén siklani, de kisgyerekkel garantáltan így a legbiztonságosabb. Kemény fagyok idején a Dunakanyarban és hazai tavainkon, a Balatonon, a Tisza és a Velencei tavon is lehetőség van korcsolyázni. 

+1. Fagyos élmények 

A családi kirándulás télen mesebeli élményeket is tartogat. A nagy hóban csatangolás felidézi a gyermekkorunkat. A havas tájon barangolva pedig végre jut időnk egymásra. A nagy séták és nagy beszélgetések ideje ez, ahol nincsenek zavaró tényezők és a kütyük sem terelik el a figyelmünket. Egy téli kirándulás a Balaton-felvidéken, Szentendrén, az Őrségben vagy csak a közeli erdőben garantáltan energiával tölti fel a család minden tagját. Azért azt javasoljuk, hogy személyes okmányok és telefon nélkül ne induljon el a téli rengetegbe, és a deréktáskájába egy termosznak is szorítson helyet. 

Szakadjon el a város zajától és néha térjen vissza a természetbe. A téli táj csodálatos látnivalókat és élményeket tartogat a hideg hónapokban is. Sokkal könnyebb egymásra hangolódni ott, ahol csak magunk vagyunk. A meleg ruha kötelező, a jókedv garantált! Irány a szabad levegő!