Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2021.12.06
Az egyik legfontosabb szervünk a tüdőnk, nem lehet eleget hangsúlyozni, mennyire lényeges a védelme. Kapacitása a kor előrehaladtával csökkenhet, de számos más tényező is hozzájárulhat ahhoz, hogy kevesebb levegőhöz jussunk.

Az elmúlt másfél évben szerepe még inkább a középpontba került, hiszen egy olyan globális járvány közepébe csöppentünk, amelynek egyik legjellemzőbb ismérve, hogy a tüdőt támadja, károsítja. Ezért minél jobban megerősítjük, annál nagyobb eséllyel kerülhetjük el a súlyosabb megbetegedést. Erre a célra van, aki a sportolást választja, van, aki más eszközt keres maga számára. Például a magyar fejlesztésű tüdővitamint.

„Amikor 2020 tavaszán Magyarországon is megjelent a COVID-19, nagyon megijedtem, mert az életem folyamán sokszor volt tüdőgyulladásom, és 63 évesen azt éreztem, a tüdőm a gyenge pontom” – kezdte történetét Buriánné Éva. 

Erre utaltak azok a rendszeresen visszatérő tünetek is, amelyeket évek óta tapasztalt. Már egy kisebb emelkedő megmászása is problémát okozott számára, újra és újra meg kellett állnia, hogy levegőt kapjon. Emellett az éjszakák sem teltek nyugalomban, minden este az elalvás előtti szertartás részét képezte a közel fél órán át tartó erős köhögőroham, ami azonnal megkezdődött, amint befeküdt az ágyba.

Nem kín már a levegővétel

„Amikor mindehhez a járvány is csatlakozott, tudtam, hogy nem késlekedhetek tovább, elkezdtem keresni olyan készítményt, ami a tüdőmet erősíti. Tavaly, augusztus közepén találtam rá az Air7 tüdővitaminra, amit azonnal elkezdtem szedni. Nagyjából két hete használtam, amikor nyaralni mentünk arra a helyre, ahova évek óta visszajárunk. Egy domb tetején van a szállásunk, és bár imádom az atmoszféráját, de mindig félve indulok el, mert az emelkedő megmászása az utóbbi években már hihetetlen tortúrával járt. Legutóbb azonban meglepődve tapasztaltam, hogy ezúttal könnyedén vettem az akadályt, egy másodpercre sem maradt a tüdőm levegő nélkül a nehéz útvonalon” – elevenítette fel Éva.  

Szintén jelentős pozitívumként említette, hogy több mint egy éve egyáltalán nem köhög, sem nappal, sem a kritikus esti időszakban. Azóta kipihentebb, sokkal hatékonyabban végzi a munkáját és a családjával is türelmesebb.

Túl a COVID-on

A COVID-dal való találkozást, bármennyire is óvatos volt, nem tudta elkerülni, 2020 októberében arra figyelt fel, hogy mind az ízérzékelését, mind a szaglását elveszítette. Az akkori lehetőségekkel élve telefonon konzultált kezelőorvosával, aki elrendelte a koronavírus-tesztet, ami pozitív eredményt hozott.

„Tulajdonképpen csak ez a két jellegzetes tünet árulkodott arról, hogy elkaptam a vírust, és talán még az, hogy a szokásosnál fáradtabbnak éreztem magam. Sem lázam, sem hőemelkedésem nem volt, ugyanúgy végeztem a feladataimat – természetesen otthon, karanténban – mint bármikor máskor” – avatott be Éva.

Mint mondta, a tüdővitamint azóta is szedi, hisz abban, hogy életminősége javulásában és a pandémia legyőzésében egyaránt fontos szerepe volt az Air7-nek.

Erős tüdővel kellemesebbek a nappalok és pihentetőbbek az éjszakák

Az Air7 táplálékkiegészítő nem gyógyír a koronavírusra, azonban vitathatatlan tény, hogy egészséges tüdővel jobb eséllyel vehetjük fel ellene a harcot. A pandémia kitörését követően megalkotott speciális vitamin tavaly nyár óta elérhető, idén szeptemberben pedig a patikák kínálatába is bekerült. Pozitív hatásai az elmúlt másfél évben visszaigazolást nyertek.

A készítmény az emberi tüdőt erősíti és védi, az ACE-vitaminok mellett tartalmaz Q10 koenzimet is, mely egyrészt segíti a vér oxigénellátását, valamint erősíti az immunrendszert. Fontos összetevője a Cordyceps sinensis magashegyi gombafaj kivonata, mivel ez az összes esszenciális aminosavat tartalmazza és többek közt fokozza az adenozin-trifoszfát (ATP) termelődését, mely sejtjeink legfontosabb energiaforrása. Ezen felül még és B6- és D3-vitamint, valamint rutint is tartalmaz.