Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.11.19

Első alkalommal rendeznek Kapolcska Napot november 20-án a Fonó Budai Zeneházban. Az eseményen a kurzuson és a fesztiválon résztvevő fiatalok és tanáraik a nyári program részleteit mutatják be a “kapolcskázni” szerető családoknak.

Bemutatkozik a népzenei szekció, éneklő workshopot tartanak Szirtes Edina Mókussal és a vonós szekcióval közösen, fellép Unger Balázs (Cimbaliband), Farkas Gábor, Hoppál Mihály és a Talamba Ütőegyüttes, a Bethesda Gyermekkórház külön programmal jelentkezik – közölték a szervezők.

Az eseményen Márta István fesztiváligazgató ismerteti a 2022. június 24-től augusztus 3-ig tartó VI. Kapolcska Program tervezett programját, újdonságait.

Az idén augusztus 19-én sikerrel zárult az ötödik Kapolcska Program, amely része a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa előzetes eseményeinek. A nyolcnapos összművészeti-tehetségkutató kapolcsi táborban mintegy százötven fiatal ötven művész-pedagógus segítségével fejleszthette tudását a Balaton-felvidéki, bakonyaljai faluban.

Kilenc és tizenhét év közötti fiatalok vonós, ütős és jazz improvizációs, illetve a Fonó Budai Zeneház népzenei szekciója mellett a Petőfi Irodalmi Múzeum kreatív írás csoportjában tanulhattak. Emellett voltak fotó-, videó- és kézműves szekciók is. A Bethesda Református Gyermekkórház sérült fiataljai kiemelt csoportban érzékenyítő foglalkozásokon vettek részt.

A programot egy háromnapos fesztivál gazdagította, amelyen fellépett mások mellett Szirtes Edina Mókus, a Cimbaliband, a Talamba Ütősegyüttes és a Bocskai István Református Központ zenekara. Boros Misi zongoraművész koncertje mellett mesterkurzust tartott, emellett játszóházak, működő vízimalom, táncházak és egyéb kreatív programok várták a fiatalokat és a családokat a fesztiválon, amelyen mintegy száz közreműködő vett részt.

Idén első alkalommal rendezik meg az őszi Kapolcska Napot a Program részeként. Az egész napos rendezvényt fotófal, kézműves foglalkozások, kiállítások, kvízjátékok, tombola és vetítések színesítik. 18 órától kamasz táncház lesz a Fonó rendezésében.