Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.11.15
A neves szlovákiai síterep, Donovaly (Dóval), mint a verseny házigazdája már 10. alkalommal fogadja a magyarországi gyermekeket. A 2022. február 5-én, 30. alkalommal megrendezendő bajnokság alkalmából minden egyes célba érő gyermek egy-egy 30 cm magasságú kupát vehet át, eredményétől függetlenül.

A neves szlovákiai síterep, Donovaly (Dóval), mint a verseny házigazdája már 10. alkalommal fogadja a magyarországi gyermekeket. A 2022. február 5-én, 30. alkalommal megrendezendő bajnokság alkalmából minden egyes célba érő gyermek egy-egy 30 cm magasságú kupát vehet át,
eredményétől függetlenül.

Fehér Gyula, a verseny ötletgazdája és versenyigazgatója a verseny november 10-i sajtótájékoztatón elmondta: eddig leginkább különböző nagy autómárkák neve alatt zajlottak a küzdelmek, idén azonban az általános chiphiány miatt nem maradt más, minthogy a saját cége, a SkiOutlet.hu legyen a fő támogató.

Hangsúlyozta, hogy a verseny még a idei pandémia idején, (2021. február 8.) sem maradt el, hiszen
Mátraszentistván, mint „póthelyszín” szívesen befogadta a bajnokságot.

Fehér Gyula mint örök optimista: 2022 februárjában kb. 600 családtagot, ezen belül kb. 250 magyar gyermeket várnak Donovalyban – mondta

A versenyigazgató biztat mindenkit a szabad levegőn való tartózkodásra, sportmozgásra, különösen télen, amikor az emberek hajlamosak a bezárkózásra. A pandémia eddigi lefolyásának egyik nagy tanulsága, hogy a hegyi jó levegőnél egészségesebb környezet nem létezik!

Sonja Jelinkova, a Szlovák Turisztikai Képviselet budapesti vezetője elmondta: kezdetektől fogva kiállt a verseny mellett. Biztos abban, hogy újra Donovalyban kerülhet megrendezésre az igazán nagy múltú, családias hangulatú verseny.

Fotó: Bódi Ágnes

Kiemelte: a szlovákiai síterepek üzemeltetőinek határozott szándéka, hogy a télen minden egyes szlovák síterep nyitva legyen, ugyanúgy, ahogy az egyébként az előző szezonban Magyarországon
is volt.

A jubileumi verseny fővédnöke Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke, aki várhatóan személyes jelenlétével is emeli a verseny rangját.

A versenykiírás és további részletes információk megtalálhatók a SkiOutlet.hu honlapon.

https://skioutlet.hu/skioutlet-kupa/