Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.11.02
“Megnézem ezt magamnak!” címmel projektkészítési pályázatot hirdet 10-15 éves tanulók számára a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A köztestület ezzel is szeretné közelebb vinni az agráriumot a pályaválasztás előtt álló gyerekekhez.

A NAK által kiírt pályázat keretében a tanulók az érdeklődésüknek és a lehetőségüknek megfelelően találhatnak ki egy-egy agrár, élelmiszeripari szakmához kapcsolódó projektet. Így például saját ágyás, kiskert, balkonkert létesítését, édesség, sajt, lekvár, befőtt készítését.

Ezen felül ismerős, szomszéd, rokon munkáján keresztül is belefolyhatnak egy-egy tevékenységbe. A kész „pályamű” mellett a „projektdokumentációnak” a folyamatot és a fejlődést is be kell mutatnia.

A dokumentációnak tartalmaznia kell az adott tevékenység választásának indoklását, az adott szakmáról, tevékenységről tanultakat, tapasztaltakat, az új ismereteket, a megszerzett tudás leírását.

Továbbá jövőképet az adott szakmában, egyéb ötleteket, terveket, illetve a létrehozott termékkel kapcsolatos terveket. Azaz például, ha zöldségeket termeszt valaki, mit tervez velük, mi az ötlete a felhasználásukra.

Elbírálási szempont még, hogy a pályázó milyen mély ismeretanyagot gyűjtött a részvétel alatt, mennyire volt kreatív a pályázata, a felhasznált anyagokban vagy az előállított termékek vonatkozásában milyen újító gondolatai jelennek meg.

A pályázati felhívás itt érhető el:
https://www.nak.hu/szakmai-infok/szakkepzes/49-palyaorientacio/103901-megnezem-ezt-
magamnak-projektkeszitesi-palyazat-altalanos-iskolai-felsotagozatos-tanulok-reszere

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. november 22., elbírálásukra november 30-ig
kerül sor
.

A beérkező pályázatok közül a legjobb nyolcat díjaznak. Az 1. helyezett 50 ezer forint értékű, a 2. 35 ezer forint értékű, a 3. 25 ezer forint értékű, a 4-8. helyezett 10 ezer forint értékű ajándékutalványt kap.

Ötletadóul információk a választható agrárszakmákról és a hozzájuk tartozó szakmairányokról:
https://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/3554-agrarszakma-iranytu-2020/file