Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.10.30

Elsőként egy 3,5 kilométeres futókör valósulhat meg Veszprém legnagyobb lakótelepén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával zajlott lakossági igényfelmérésre adott válaszok alapján.

A szervező Agóra Kulturális Központ augusztus 31. és október 7. között hat alkalommal kérdezte meg három lakótelepi közpark használóit és a városrészi rendezvények látogatóit arról, hogy milyen infrastrukturális beruházásokat szeretnének környezetükben.

A vélemények alapján az első megvalósuló beruházás egy 3,5 kilométeres rekortán borítású, 1,6 méter széles futópálya lesz, amely a Jutasi úti lakótelep szinte teljes területét érinti, bővítve a rekreációs kínálatot és javítva a helyiek életminőségét – tájékoztatott a projektmenedzser.

Emellett jelentős igény mutatkozott a játszóterek, padok, ivókutak és kerékpártárolók bővítésére, a sportpályák – különösen a Kálvin János parkban kialakított gördeszkapálya – fejlesztésére, továbbá felmerült kerékpáros szervizpark létesítése is.