Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.10.19

Újabb részletek derültek ki az USA nyitásáról, a Fehér Ház nem hivatalosan bejelentette, hogy november 8-tól léphetnek be a koronavírus ellen beoltott turisták – írja a AIRportal.hu újságírója.

Arról azonban továbbra sincsenek információk, hogy az oltásról szóló igazolást milyen formában fogadja el az USA, tehát az uniós Covid-igazolvánnyal be lehet-e majd utazni.

Az oltásokkal kapcsolatban az már tisztázott, hogy a járványügy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott oltásokat fogadja el, nem csak az USA hatósága által elismerteket.

Az Egyesült Államok szeptember 20-án jelentette be, hogy novembertől ismét engedélyezi az unió schengeni területéről érkező turistáknak a beutazást.

A hírre a legtöbb, transzatlanti járatot teljesítő légitársaság jelentősen növelte a kapacitásait, a British Airways visszaállítja a forgalomba az A380-asainak egy részét, az Air France és a KLM is jelentősen bővítette kínálatát, a Lufthansa pedig sok amerikai járatára annyi jegyet adott el a hír után, mint a járvány előtt – jelent meg az AIRportal oldalán..