Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.10.14
A Károlyi Étteremben rendezték meg a Magyarországon működő Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletek szövetsége (ANTOR) találkozóját a szakújságírókkal és a turizmus képviselőivel október 13-án. A partnertalálkozón Szlovákia, Málta, Horvátország és Ciprus Covid alatti turizmusáról kaptak képet a jelenlevők.

A Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője, Soňa Jelínková azt hangsúlyozta, hogy a képviseletek sokat köszönhetnek az irodáknak, és a statisztikákra most nem lehet támaszkodni a Covid okozta intézkedések, lezárások miatt.

Ugyancsak az utazási irodák munkáját emelte ki Hangya Edina, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviselet-vezetője, szerinte sok iroda küzdött a pandémia okozta gondokkal, de kitartottak Málta mellett, reméli, hogy az előttünk álló idő és a következő év jobb lesz.

A legkeresettebb horvát nyaralóhely a magyarok számára a Kvarner-vidék, Isztria környéke, és a spliti régió Dalmáciában volt. Erről Ivana Herczeg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója beszélt, aki a statisztikát összefoglalva elmondta, hogy az idei év eddig jól sikerült, 2,5 millió vendégéjszakát és 450 ezer magyar nyaralót regisztráltak.

Ciprus az elsők között volt, a beoltott utasokat már május 10-étől beengedték – mondta Ács-Lévai Viktória (Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal). Így bár a statisztikák jót mutatnak, de a 2019 éves statisztika sokkal jobb volt. Azt is hozzátette, hogy az év végig hetente 5-5 járat megy Budapest és Molnár Judit Ciprus között a debreceni két járat mellett.

Molnár Judit MUISZ-elnök meghívott vendégként az összefogást hangsúlyozva azt mondta, hogy a turizmusban lévőknek össze kell fogniuk, ugyanúgy, ahogy eddig is tették.

A már hagyományos ANTOR-partin a megjelentek a vacsora közben és utána még sokáig beszélgettek, a megjelent három másik ország képviseletének vezetőivel is eszmét tudtak cserélni, megjelent Raja Ammar, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivataltól, Kocsis Krisztina az Österreich Werbungtól és Czeiszing Miklós a Német Turisztikai Hivataltól. A kötetlen buli tombolával ért véget.