Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.09.23

A reformkor elevenedik meg a hétvégén Balatonfüreden: a XVI. Romantikus Reformkor fesztiválon kiállításokkal, koncertekkel, kosztümös sétákkal, gyerekprogramokkal és korabeli ételekkel várják az érdeklődőket péntektől vasárnapig.Az érdeklődők a reformkori városrészben mindhárom napon kosztümös sétán vehetnek részt, amelyen korabeli történeteket is hallhatnak.

Péntektől vasárnapig népi és iparművészeti vásár is várja a látogatókat a Tagore sétányon, és reformkori ételeket is lehet kóstolni a Blaha utcán, valamint a Blaha Hotel és Étteremben.

Pénteken helytörténeti vetélkedőt szerveznek diákoknak Balatonfüred várossá válásának 50. évfordulója alkalmából. Aznap nyílik meg a balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társaságának kiállítása a Kisfaludy Galériában, este pedig a Princess Együttes ad koncertet a Kisfaludy Színpadon.

Szombaton a Kenderkóc Népi Játszóház és a Vándorjátszóház tart kézműves foglalkozást gyermekeknek, valamint Laczkó Péter fényképész bemutatóját lehet megtekinteni. Közös festésen vehetnek részt a látogatók a Kossuth Tivadar Művésztelep festőtáborának alkotóival, a legkisebbek pedig Vitéz László és az elátkozott malom című vásári bábjátékot nézhetik meg.

Szintén szombaton Strausstól Webberig címmel a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar ad koncertet, a Reformkori Hagyományőrzők Társasága viselettörténeti és ruhaszalon-bemutatóval várja a közönséget, de fellép Pálházi Bence Bandája és a Canarro Akusztik is.

Vasárnap Fabók Mancsi bábszínháza A székely menyecske meg az ördög című mesedarabot adja elő, lesz prímástalálkozó és koncert, valamint fellép a Füred Dixieland Band.

A szervezők videópályázatot is hirdettek, amelyre Balatonfüred híres épületeit és köztéri alkotásait bemutató, háromperces turisztikai ajánlót várnak. A pályamunkákat csütörtökön vetítik le és értékelik a Vaszary Galériában.