Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.09.23
Nyolcvannyolc magyar élelmiszert díjazott idén a brit Great Taste Awards, közülük három termék a maximális három csillagot, további huszonöt élelmiszer pedig két csillagot nyert el.

A Guild of Fine Food által szervezett, huszonöt éve indult Great Taste Awards a világ egyik legnagyobb gasztronómiai versenye, amelyre évente mintegy 12 ezer terméket neveznek.

A séfekből, forgalmazókból, étterem-tulajdonosokból, ételkritikusokból és szakírókból álló, ötszáz fős zsűri ezek közül mindössze néhány száz terméknek ítéli oda a legmagasabb, háromcsillagos elismerést – olvasható a Guild of Fine Food honlapján (https://gff.co.uk).

A magyar élelmiszerek közül idén a Fajszi Paprika prémium csemege fűszerpaprikamag-olaja, a Szicsek Pálinkafőzde prémium Irsai Olivér szőlőpálinkája és a Rubin Parprika füstölt paprikaőrleménye kapta meg a háromcsillagos minősítést.

A Fajszi Paprika prémium csemege halászlé fűszerpaprika-őrleményét két csillaggal, prémium csemege füstölt fűszerpaprika-őrleményét pedig egy csillaggal, míg a Rubin Paprika bio szegedi fűszerpaprika-őrleményét szintén egy csillaggal jutalmazták.

Két csillagot nyert a Szicsek prémium jonathán almapálinkája és piros vilmoskörte pálinkája, egy csillagot pedig a pálinkafőzde zölddió likőrje, hároméves érlelésű almapálinkája és körtepálinkája, továbbá a mézes barackpárlata.