Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.09.10

Két többnapos fesztiválon, koncerteken, ismeretterjesztő előadásokon és irodalmi programokon is részt vehetnek az érdeklődők szeptemberben Pécsen a Zsolnay Örökségkezelő NKft. helyszínein.

Az egyebek mellett Kodály Zoltán nevét viselő pécsi koncert- és konferenciaközpontot, a Zsolnay Kulturális Negyedet, valamint az ókeresztény értékeket bemutató világörökségi helyszíneket is üzemeltető városi rendezvényszervező társaság, a ZSÖK közleményében írták, két nagy fesztivál vár a látogatókra a baranyai megyeszékhelyen.

A Pécsi Napok szeptember 22. és 27. között könnyűzenei koncertekkel, gasztroutcával és kísérőprogramokkal várja az érdeklődőket. Az idei rendezvényt egy tematikus nap, a Tangó Ünnep teszi különlegessé szeptember 23-án.

Az immár hagyományos, tavaly a pandémia miatt elmaradt Zsolnay Fényfesztivál programjai szeptember 30. és október 3. között színesítik a pécsi belvárost.

A székesegyház monumentális homlokzatát idén is a nemzetközi fényfestő verseny legjobb 3D-s, mozgó fényvetítései keltik életre, a belvárost pedig a Fény Útja 22 állomásán felragyogó fényalkotások varázsolják el – írták a közleményben.

Szeptember 18-án a Zsolnay Negyed éjszakáján egészen új perspektívából ismerhetik meg a Zsolnay Negyed lenyűgöző kincseit az érdeklődők.

A kulturális örökség napjain a pécsi világörökségi helyszínek is különleges programokat kínálnak szeptember 17-én, 18-án és 19-én, melyek közül kiemelkedik az élőszereplős kalandjáték a Cella Septichora Látogatóközpontban az Improvokál Társulattal. A résztvevők visszautazhatnak az időben és egy küldetést teljesítve segíthetnek megtalálni az eltűnt római kori leleteket.

Latin ünnepi hangulat költözik a Pécsi Galériába szeptember 16-tól. A Fiesta Grafika című kiállításon Magyarországon most először látható kilenc latin-amerikai ország – Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay – huszonhat grafikusművészének alkotása.