Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.08.23


Az idei augusztus 20. alkalmából is telt ház volt a Magyar Ízek Utcájában.

A Várkert Bazárban, a Magyar Ízek Utcájában Magyarország, a Kárpát-medence és a velünk élő nemzetiségek sokszínű gasztrokultúráját mutatták be. Augusztus 20-án pénteken, majd szombaton is több mint 40 ezer látogató volt kíváncsi a kínálatra.
Az esemény tizenegy éve a magyar gasztronómiai vásárok élmezőnyébe tartozik, célja többek között a magyar gasztrokultúra változatosságának felvonultatása – írták.
A programokról további információ található a szentistvannap2021.hu oldalon.

Három nap alatt több mint 47 ezren látogattak el a Szent István-napi “retro Tabánban.

 A csütörtöki, pénteki és szombati nap fellépői között volt a Skorpió, a Beatrice, Deák Bill Gyula, a Hooligans, az R-Go és Hevesi Tamás is. Bár pályájuk kezdete a 70-es, 80-as, 90-es évekhez köthető, napjainkban is megtöltik az arénákat, népszerűségük a “mai napig töretlen” – emelte ki az MTÜ.

Tízezreket vonzott az Utcazene Fesztivál a budapesti Szabadság térre

A legendás veszprémi Utcazene Fesztivál először költözött fel Budapestre. A Szent István-napi rendezvénysorozat részeként már augusztus 19-én, csütörtökön számos koncert közül válogathattak az ide látogatók, másnap pedig csaknem 40 ezren vettek részt a zenei programokon.
A nemzet közös ünnepét gasztronómiai szempontból is színessé tette a Food Truck Show 49 különböző mozgó büféje.

Több mint 30 ezren szelfizhettek háttérben az Országházzal – városuk zászlajával.

Augusztus 20. alkalmából a “Városok sétánya” látványos installációján mind a 346 magyar város zászlaja megjelent. “A lobogók mellett az összes megyéről, Budapestről és az országról információs totemek mutatták be hazánk sokszínűségét, sőt a kiállítás helyet adott Magyarország határon túli városainak is, amelyek közös totemen jelentek meg”.

Csaknem ötvenezer ember vett részt a budai Vár programjain augusztus 20-

A vár legkedveltebb pontjai a fegyversimogató és a katonákkal szelfizés voltak. A magyar történelem hét ikonikus alakját és a hozzájuk köthető sorsfordító eseményeket elevenítették fel hagyományőrző csoportok és színészek segítségével a Tóth Árpád sétányon augusztus 20-án.

Az egésznapos, rendhagyó eseményen 10-15 perces jeleneteket adtak elő a társulatok, amelyek sikerességét mutatja, hogy a budai Várba mintegy 50 ezer érdeklődőt csábított a program.

Már több mint 30 ezren tekintették meg az Aranyvonatot, amely vasárnap estig várta a látogatókat.

Augusztus 20-án az Alkotmány utcában állították ki a rekonstruált Aranyvonatot. Ez volt az az ereklyeszállító kocsi, amelynek eredetije 1938-ban azért készült, hogy körbevihesse az országban a Szent Jobbot.

Az Aranyvonat továbbra is várja a látogatókat. Tájékozódni lehet a szentistvannap2021.hu oldalon.

Csaknem 20 ezer ember ünnepelte a magyar operettet a Vigadó téren augusztus 20-án.

Az Operett Korzón egészen vasárnap estig pezsdítő italkülönlegességeket kortyolva lehetett hallgatni világhírű operettslágereket, musicalkoncerteket, sőt, kivetítőn a Budapesti Operettszínház előadásainak részleteit is meg lehetett nézni.

A háromnapos programsorozatot vasárnap nagyszabású gálakoncert zárta, Mindörökké Operett címmel: Fischl Mónika, Kiss Diána, Szendy Szilvi, Lukács Anita, Széles Flóra, Laki Péter és Vadász Zsolt hozta el a legismertebb és legkedveltebb operettslágereket.

Sláger lett a komolyzene, 20 ezer látogató volt a Filozófusok kertjében rendezett Szent István-napi programon.

A Panorama Classical lélegzetelállító környezetében, a város felett a komolyzene “kiszabadult” a hangversenytermekből, és Budapest egyik legszebb pontjára érkezve egy könnyed piknik keretében találkozhatott régi és új rajongóival.

Vasárnap estig lehetett élvezni többek között a Danubia és a Modern Art Orchestra zenészeinek koncertjét, előadást tart továbbá a Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekara is.

Összesen csaknem 47 ezren voltak a Mesterségek Ünnepén augusztus 20-án és 21-én, pénteken és szombaton.

A Mesterségek Ünnepét, a hajdani vásárok hangulatát idéző családi fesztivált a Szent István-napi ünnepségsorozat részeként a budai Várban új helyszínen, a Kapisztrán tértől a Szentháromság térig szervezték meg.
Az idén először ingyenesen látogatható rendezvény kiemelt témája a vadászathoz és a halászathoz kapcsolódó mesterségek bemutatása volt.