Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.07.24

Városi séták, különleges tárlatvezetések, könyvtári társasjáték, valamint hagyományőrző bemutatók is várják a látogatókat július 31-én az Óbudai KultÉj elnevezésű kulturális “maratonon”, amelyet második alkalommal rendeznek meg a harmadik kerületben működő kulturális intézmények összefogásával.    

Az óbudai rendezvényen 13 helyszínen több mint 70 programmal várják a szervezők a közönséget.

A kora délutántól késő éjszakáig tartó programoknak július utolsó éjszakáján az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, a Budapest Galéria, a Godot Kortárs Művészeti Intézet, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont, a Kassák Múzeum, a Kiscelli Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, az Óbudai Múzeum, a Polaris Csillagvizsgáló, az Óbudai Kulturális Központ, az Óbudai Platán Könyvtár és a Vasarely Múzeum ad otthont.

Az Aquincumi Múzeumban többek között érmegyűjtő játék, fegyverbemutató, valamint romkerti vezetés, római halottidézés és fáklyás romkerti vezetés várja a látogatókat. A Kassák Múzeumban a tárlatvezetések mellett élő rádióadásban is részt vehetnek a látogatók, a Goldberger Textilipari Gyűjteményben pedig nyomozós játékkal és festőnövény bemutatóval is készülnek a rendezvényre.

A további programok a www.obudaikultej.hu oldalon, a résztvevő helyszínek honlapján és az Óbudai KultÉj Facebook-oldalán: www.facebook.com/obudaikultej érhetők el.

A szervezők azt kérik a látogatóktól, hogy még az esemény előtt ellenőrizzék, a kiválasztott helyszín programjain szükséges-e a védettségi igazolvány felmutatása.