Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.07.19

Az Év Digitális Faluja címre pályázhatnak 2021-től a digitális innovációkat alkalmazó, 5000 lakosnál kevesebbel rendelkező, magyarországi települések négy kategóriában: innovatív települési környezet, fenntartható épített és természeti környezet, innovatív társadalmi és közösségi jólét, innovatív gazdasági ökoszisztéma – közölte a Digitális Jólét Program.

A Digitális Jólét Program keretein belül működő Civitas Sapiens Tudásközpont július 16-tól várja a pályázatokat, a benyújtási határidő augusztus 20. A részletes kiírás és jelentkezés a https://www.civitassapiens.hu/azevdigitalisfaluja weboldalon érhető el.
A díj a pályázó településen bevezetett és alkalmazott okos város, okos falu módszerek és technológiák alapján nyerhető el.
A pályázat bírálatánál egyebek mellett fontos tényező, hogy a település smart fejlesztése(i) a településszerkezeti adottságokat figyelembe véve, társadalmi – környezeti – gazdasági hasznosulást eredményezően valósuljanak meg.

Mindezek mellett nélkülözhetetlenek a felkészült szakértők, hiszen ők rendelkeznek azokkal az elméleti és gyakorlati ismeretekkel, illetve kompetenciákkal, amelyek elengedhetetlenek az egymással integritásban álló okos város, okos falu fejlesztések megvalósulásához.
A bírálatot egy független szakmai zsűri végzi, az eredmény kihirdetése és az ünnepélyes díjátadó szeptember 21-22-én lesz.